entries friends calendar user info Previous Previous Next Next
Viendimensija - Komentāri
(Anonymous)
Tiepša... :D
Labi, paskaidrošu vēl reizi - mazliet savādāk. Ja jau tiepies, tātad nesaproti. Un, ja jau tu laiku tērē, lai man rādītu, ka tiepies, tātad - tu gribi saprast...

"Vaina" - tātad "nenorma", "nedabisks", u.tml., vai ne?
Vārds "vaina" strādā uz cilvēka zemapziņu - ja tu saki sev vai otram, citiem "vainīgs", tad met akmeni, kurš uztaisa labākajā gadījumā punu, sliktākajā ielauž tev pašam vai tam otram pauri...=sirdi! Kompleksus šādi rada=met cilvēki viens otram. Visu mūžu to dara... paštaisni, liekulīgi muļķi=sadomazohisti!
"Vainu", "vainīgo" meklēšana ir nekonstruktīva tieši šā iemesla dēļ - ka neko nerisina, bet tikai "ielauž bedri" paša vai otra personībā. "Vaina" tieši uzrada pa īstam vainu=kaiti, jo personību=pašapziņu, veselīgu saprātu, konstruktīvu domāt spēju deformē=lauž!
"Es vainīgs" - "tu vainīgs", nu - un tālāk?! Kas no tā?! Kuram kāds labums no tā - ka kāds "vainīgs"?! Sliktums gan rodas - paskaidroju jau kā un kāpēc...
"Atbildīgs" tikmēr nozīmē to - ka cilvēks, piemēram, tu :P atzīst: es esmu atbildīgs, ka ar mani ir tā un šitā, ka mani nodeva - jo pats biju neuzmanīgs, paviršs. Man jābūt uzmanīgākam tātad uz priekšu - ja negribu ko tādu atkal piedzīvot arī nākotnē... Atbildīgs nozīmē sniegt pašam atbildes par sevi - par situāciju, par problēmu, par to, kādi ir, bija cēloņi un kā pašam tos uz priekšu novērst, kā nepieļaut.
"Atbildīgs" = spējīgs atbildēt, atbildes=risinājumus, izejas meklēt, cēloņus un sekas saprast.
Pateikt "vaina" - "es/tu vainīgs" nozīmē gļēvi neuzņemties pašam nekādu atbildību=nemeklēt atbildes, risinājumus, u.tml.
Vai tagad saprati - cik milzīga ir starpība starp "vaina" un "atbildība"? Starpā ir gļēvums - nedomāšana, atbildības neuzņemšanās. "Vainu" teikt sev vai otram ir gļēvi, klačīgi tikai pliku faktu nokonstatēt kā prastam klaču bābai pagasta centrā uz soliņa! "Atbildīgo", "atbildību" teikt ir uzņemties atbildību - un meklēt risinājumus!
Bet uzņemties atbildību nozīmē - ka tu apzinies, ka tava dzīve, ka tavas sajūtas, ka cilvēki ap tevi ir tikai tava izvēle - tikai tavās paša rokās! Ka tu pats visu pats savā dzīvē nosaki! Atbildība, spēja atbildēt=atbildes un risinājumus meklēt ir sava spēka apzināšanās, savas dzīves noteikšana!
Bet "vainu" meklēšana ir atbildības neuzņemšanās - tā ir gļēva īdēšana, gļēva muļķa žēlošanās par "vainām" un "vainīgajiem"...
Vai tu gribi, ne tikai te tagad koķetējot ar mani - spēlējot tiepšu :P, bet pa īstam vai tad tu gribi būt muļķis?!? :)
Tev tagad ir izsmeļoši izvērsts skaidrojums - vari ielikt kādā vārdnīcā, varēsi uz priekšu dzīvē tagad citiem tikpat izsmeļoši izskaidrot. :P

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
profile
sniegavirs
Name: sniegavirs
calendar
Back Aprīlis 2012
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
links