[iCE2] - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

The Rock (1996) Mar. 25th, 2005|12:30 am

snake
Welcome to the Rock!

Ir tāda laba pirmā reģiona DVD izdevēju firma - Criterion. Izdod tikai labas filmas, un izdod labi - proti, top notch audio un video kvalitāte, ekskluzīvas un vienmēr kvalitatīvas ekstras. Mīnuss viens - cena, kura reti kad nokāpj zemāk par 40$.
Ir tāda laba filma - The Rock. In my book - viens no 90to labākajiem grāvējiem, kopā ar True Lies un Die Hard With a Vengeance sastāda manu 90to gadu pirmās puses grāvēju Top3. Sen jau gribēju sev iegādāties, bet tā Criterion izdevuma cena baisi atbaidīja, a bare-bones ņemt negribējās. Tā arī dzīvoju, kā ubags ar DivX'i.
Kā jau vienmēr, sākās viss vienkārši. Gāju kaut kur, un pēkšņi ienāca man prātā - "Hm, a kapēc gan man neiestaigāt kādā labā DVD tirgošanas vietā?". Sacīts - darīts, iegāju Origo Videoplanētā, skatos uz plaukta - OMG, IR! TAS! The Rock, kaut kāds 2 Disc Collector's Edition, vests no skandināvijas (ibo ķeburi uz vāka), cena vispār kā no kājām nogāza - 7,99 Ls. Prātā apsvēru variantu 40$ vs 7,99 Ls un nodomāju, ka pofig, kas tur tajā otrajā diskā, pati filma svarīgāka - par šitādu ta cenu!
Atnesu mājās, iespraudu disku, un ko es redzu? Iekš Main Menu mani sveicina uzraksts Criterion Collection! Viltīgie nordi vienkārši nokopēja Criterion disku 1:1, pielika savus somugru subtitrus un aiziet jūriņā. A tas nozīmē ideālus DD5.1 un DTS English trekus un tādu attēla kvalitāti, ka es aizrijos ar mandarīnu - ne kurai katrai 2004. gada filmai uz DVD tik labs attēls, kā šeit.
Ieliku otru disku - tur tas pats! Cepuri nost skandināvu priekšā, jo viss Criterion ekskluzīvais, hand-made saturs (pat menu saglabāts) ir nokopēts bez izmaiņām - šeit tev gan 4 sižeti par filmas uzņemšanu, gan stāsts no Navy Seals instruktora, gan parādīja, kā Keidžu un Co. nometnē mocija, gan kā efektus taisīja, gan intervija ar Džeriju B., gan kolekcija ar tīzeriem/treileriem/promo kadriem u.c. Visu noslēdz neizdevušos kadru kolekcija, reportāža par pirmizrādi notikumu vietā un pat pusstundīga filma par pašu Alkatrazu. Iespaids, ka salasīts viss, ko vien sirds kāro un pat vairāk (sīkāk kas un kā - šeit).
Tā, lūk, dzīvē gadās. Neveicas mīlestībā - paveiksies filmās. No priekiem nopirku sev vēl arī Indiana Jones Trilogy ;)

Noskatījos pašu filmu - nu, bļin, prata taču kādreiz filmēt! Džerijs ar Beju un nelaiķi Simpsonu zažgļi po polnoj - nekas netika piemirsts!
- Aktieri šeit pārmaiņas pēc tēlo, un tas nekas, ka filma ir bojeviks. Sera Šona Konerija harizmai pretoties nevar neviens, Keidžs perfekti tēlo nūģi, bet pie Eda Harisa ģenerāļa es pats (skr)ietu dienēt - tāds godavīrs. Otrā plāna lomās Tikai un Vienīgi pazīstamas sejas, no tiem aktieriem kurus visi zin pēc sejas, bet neviens - pēc vārdiem :) Deivids Morze, Tonijs Todds un pat manis tik mīļotais Maikls Bīns (of Terminator fame) ir šeit.
- Pakaļdzīšanās aina "Hammers vs. Dzeltens Ferrari" ar kulmināciju "Tramvajs Lido Gaisā" joprojām ir viena no labākajām redzētajām ever, skatīties pieļaujams tikai un vienīgi stāvus, noņemot cepuri.
- Harrijs Gregsons Viljams ar Hansa Cimmera un Džeimsa Ņūtona Hauarda palīdzību sarakstījis laikam labāko score ekšen-filmai. Kopā tikai kādi seši treki - bet visi ideāli!
- Pēdējo filmas pus-stundu pat par mandarīniem aizmirsu - no ekrāna vispār acis neatraut, tik spraigi viss safilmēts!
Ja kāds redz pārdošanā - grābiet ciet, nenožēlosiet.

link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.