[iCE2] - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Mindhunters (2004) Jul. 28th, 2004|11:57 pm

snake
Ļoti, ļoti neslikts trilleris.

Šis tika skatīts jau kaut kad pasenāk, bet nolēmu padalīties, ja nu kāds palaidis garām.
Filmas fabula - jau n+1 reizi redzētais stāsts par cilvēku grupu slēgtā telpā, viens no kuriem (vai arī nē) ir slepkava, un varoņiem ir jāpaspēj atšifrēt, kurš tad tieši, kāmēr vēl ir, kuru glābt. Agatas Kristi "10 Little Niggers" zeļ un plaukst :)
Filmas centrā - elitāra FBI vienība, "Mindhunters", proti, detektīvi, kuri specializējas uz sērijslepkavām. Tātad, kadetu grupa, kuri grib absolvēt šo te Maindhanteru kursu, tiek nosūtīta uz treniņnometni pieredzējuša instruktora pavadībā. Nometne nav vienkārša - ta atrodas uz salas okeāna vidū, kur uzcelts mazpilsētas makets un izveidoti visi apstākļi sērijveida slepkavas medībām. Tālāk kā jau parasti - helikopters aizlido, rācijas nedarbojas, un varoņi satiek Radītāju viens pēc otra, pulkstenis tikšķ un skaita sekundes līdz nākamajai slepkavībai...
Piebilst kaut vai vēl kaut vārdu nozīmētu pilnībā nokaut filmas intrigu. Teikšu īsi - lai pēc filmas noskatīšanās analizējot sižetu tur atklājas mazs vagoniņš ar kļūdām un aplamībām, lieku cepuri ķīlā, ka filmas laikā jūs tam nepievērsīsiet nekādas uzmanības - filma tik stingri ņem aiz riekstiem, ka tik turies. Es, personīgi, slepkavu tā arī neuzminēju :) lai arī centos. Plusu daudz - ļoti, ļoti stilīgi izpildītas slepkavību ainas - elegances ziņā līdzinās "Final Destination" sērijai, vismaz ne mazāk šaušalīgi, tālāk - vairākas maksimāli oriģinālas cīņas ainas (piemēram zemūdens apšaude) un filmas beigu divkauja - cepuri nost, goda vārds, tik labu cīņas horeogrāfiju sen nebija gadījies redzēt. Arī pati sala izdevās lieliski - dekorācijas ir labā nozīmē šaušalīgas un pamestā pilsēta uzdzen drebuļus. Lai gan, kā jau minēju, galvenais te ir spriedze - filma tur maksimāli cieši līdz pašām beigām.
Arī aktieri savākti nebūt ne pēdējie - Vels Kilmers, Kristians Sleiters, LL Cool J, Patricija Velaskeza (Rush Hour 2, Mummy Returns), Džonijs Lī Millers (Hakeri, Plankets un Makleins) un Vils Kemps (Van Helsings), un tēlo - kā nākas. Režisējis to visu rūdīts profesionālis, soms Renjs Hārlins - "Cietais Rieksts 2", "Long Kiss Goodnight", "Cutthroat Island", "Deep Blue Sea", "Cliffhanger" and so on. Pret Hārlina kungu pretenziju nav.
Kopumā - viens no interesantākajiem trilleriem, kas pēdējā gada laikā redzēti. Skaties, kā saka, vienā elpas vilcienā.
Kas ir vēl interesantāk, ASV filma vēl nav laista uz lielajiem ekrāniem, bet Grieķijā jau ir legāli iznācis DVD. Tālāk, domājams, visi sapratīs paši :)

link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.