[iCE2] - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Prison Break fani arī Latvijā! Aug. 10th, 2006|04:42 pm

snake


Tvnets ziņo, bet es mazliet piekomentēšu!


Izvērtējot videomateriālus, kuros fiksēta četru ieslodzīto izbēgšana no Rīgas Centrālcietuma, tieslietu ministrs Guntars Grīnvalds (LPP) secinājis, ka notikušajā, visticamāk, ir vainojama cietuma darbinieku nolaidība, nevis viņi sadarbojušies ar noziedzniekiem. Grīnvalds šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP) žurnālistiem pastāstīja, ka iepriekš bijušas aizdomas par iespējamo cietuma darbinieku sadarbību ar izbēgušajiem, bet videomateriāli liecinot, ka cietuma darbinieki noziedzniekiem nav palīdzējuši. Materiālos esot redzams tas, kā ieslodzītie rāpjas pāri žogam un kā tiek mēģināts viņus aizturēt.

- kā saka, mēģināts nav zaudēts, bet izklausās pagalam idiotiski. Izmeklētāju lielais ieguvums - videomateriāls, kurā redzams, kā cilvēki rāpjas pāri žogam, lol!

Arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Sergejs Zlatoustovs uzsvēra, ka nav tādas informācijas, kas liecinātu par cietuma darbinieku nodevību. Savukārt iespējamo nolaidību varēšot konstatēt dienesta izmeklēšanā.Grīnvalds uzskata, ka par cietuma darbinieku nolaidību liecina tas, ka nav pamanīta cauruma veidošana kameras sienā un restu zāģēšana. Iespējams, ka šie fakti palikuši nepamanīti, jo kameru apskate veikta pavirši, sacīja ministrs.

- iepējams, cietumā strādājošie vispār izvairās iet iekšā kamerās, par cik tur strādājošie uzraugi krietni atšķiras no Holivudas filmās redzētajiem.

Arī valdības vadītājs uzsvēra, ka sagatavošanās darbi izbēgšanai no cietuma, visticamāk, notikuši ilgākā laika posmā un cietuma darbiniekiem tie būtu jāpamana. "Bēgšana notika kā filmās," atzina Kalvītis, norādot, ka iespējamo ļaunprātību vai nolaidību noskaidros izmeklēšana.

- The Great Escape, Escape from Castle Colditz, Lock Up, The Last Castle kā arī Prison Break DVD noteikti atradās cietuma bibliotēkā :D

Dienesta pārbaudē arī noskaidrošoties atbildīgās amatpersonas.

- dienesta pārbaudē visdrīzāk noskaidrosies, ka pie bēgšanas vainīgi ir paši noziedznieki + cietuma pavārs Vasīlijs.

Cietumos turpinoties pārbaudes, tāpat tiekot domāts par mobilo sakaru slāpētāju uzstādīšanu ieslodzījuma vietās, jo konkrētais ieslodzīto izbēgšanas gadījums liecina par sakariem ar ārpasauli. Zlatousovs pieļāva iespēju, ka ieslodzītie brīvībā izkļuvuši ar "noziedzīgās pasaules draugu palīdzību".

- visu ko viņi dara, ir "pieļauj iespējas".

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, notiek pārrunas ar ieslodzīto bēgšanas naktī cietumā strādājušajiem darbiniekiem, tāpat aptaujāti tiekot citi ieslodzītie. Viens no izbēgušo kameras biedriem esot sācis atklāt faktus un tie tiekot pārbaudīti.

- kameras biedris faktus atklāj, kā tas pie mums pierasts, pēc shēmas "viens zobs = viens fakts". Pagaidām tika līdz pusei...

Kā uzsvēra tieslietu ministrs, veicot notikušā izmeklēšanu, ir noskaidroti jauni apstākļi, bet tie netiks publiskoti, lai netraucētu turpmāko izmeklēšanu.

- noskaidrojās, ka neviens neko nav redzējis/dzirdējis, bet tas tiešām varētu traucēt, un ne tikai izmeklēšanai.

IeVP priekšnieks uzskata, ka izbēgušie tiks notverti. "Tas ir tikai laika jautājums," sacīja Zlatousovs. Viņš cer, ka noziedznieki joprojām ir Latvijā.

- tā viņi visi saka plus galvenais ir "cerēt".

Patlaban visos cietumos esot noteikts pastiprināts drošības režīms un tiek veiktas ārkārtas kameru pārbaudes. Izbēgušo kameras atkritumu spainī atrasts Zviedrijā ražots zāģis, ar kuru notikusi restu zāģēšana.

- Zviedrijā ražots zāģis = svarīgs pavediens! Iespējams, ka bēgšanu sarīkojusi Zviedrija, tādejādi pārvilinot darba rokas no Latvijas! Nepieciešams tūlīt pat ievest ekonomiskas sankcijas pret Zviedriju!

Zlatousovs informēja, ka Centrālcietumā palielināts darbinieku skaits.

- izveidos dzīvo ķēdi ap cietumu?

Kā ziņots, naktī uz 9.augustu no Rīgas Centrālcietuma izmukuši četri ieslodzītie. Iespējamais bēgšanas organizators ir vairākkārt tiesātais 1973.gadā dzimušais Ēriks Atkačovs, kurš pēdējo reizi cietumā ieslodzīts 13 gadu termiņam. Atkačovs 1994.gadā bija viens no noziedzniekiem, kuri izmuka no Pārlielupes cietuma.

- nu tad jau točna vietējais Maikls Skofīlds :D

Bēgļu grupā bija 1985.gadā dzimušais Viktors Atamanovs, kurš ir vienreiz tiesāts par slepkavību un Centrālcietumā izcieta 12 gadu sodu. No Centrālcietuma aizmuka arī 1979.gadā dzimušais Aleksejs Ivanovs, kuram par laupīšanu piespriests astoņu gadu cietumsods, un par zagšanu vairākkārt tiesātais 1980.gadā dzimušais Ričards Prāvecs. Viens no bēgļiem ir ievainots.

- nokrita no žoga? :D

Vēl izrādījās, ka arī pie mums ir savs Most Wanted Top. Bauntī hanteri, pie darba!
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.