[iCE2] - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Domino (2005) Jan. 5th, 2006|09:47 pm

snake

Tikko atgriezos no mežonīgas filmas "Domino", iespaidi vēl karsti:
Ja mēģina definēt filmas žanru, tad tuvākais, kas nāk atmiņā, ir Gaja Ričija "Snatch", tikai šeit ir viņa amerikāņu variants, kurš, kā jau viss amerikāniskais, ir pārspīlēts līdz neprātam - milzīgi sprādzieni, divi duči personāžu, sižets vēl savērptāks, humors vēl melnāks.

Scenāriju, kurš "balstīts uz patiesiem notikumiem" , izspļāvis "Donnie Darko" režisors/scenārists Ričards Kellijs, un savērpa viņu tiktāl, ka visus sižeta līkločus līdz galam izprast nevar neviens, pat ne Kellijs pats, jo realitāte un izdoma ir savērptas tādā mezglā, ka reizēm apmainās vietām. Režisors Tonijs Skots tikai piedod uguni - "Man on Fire" montāžu atceraties? Nu tad šeit ir līdzīgi, tikai 1000 reizes mežonīgāk! Tonijs pirmajā filmēšanas dienā pašrocīgi salauza kameras statīvu, kā kompensāciju iedalot Mr.Operatoram kolekciju ar dažādiem filtriem. Rezultātu varat iedomāties paši.


Trakā montāža tikai pastiprina iespaidu no tikpat atsaldētiem personāžiem, ap kuriem šeit viss arī grozās! Kīras Naitlijas tēlotā Domino par spīti visam izskatās pēc Domino, nevis pēc Kiras ar bisi rokās. Edgars Ramirezs (who the fuck is that guy???) psihā Čoko lomā šķaida televizorus un rauj cilvēkiem nost rokas. Lūsijas Liu varone maucības ziņā neatpaliek no Lūsijas varones filmā "Payback". Mo'Nique ar savu "blacktino" teoriju vien ir ko vērta. Trakais šoferis Alfs ar plānu. Aiens Zīrings, Brajens Ostins Grīns un Džerijs Springerscomedic sidekicks. Un Kristofera Vokena trakais producents ar neprātā spīdošām acīm...


... un Mikijs Rurks! Mikijs Rurks, kurš brutāli owno katru filmas ainu ar savu piedalīšanos! Lūk mana MR (Mikija Rurka) teorija - Mikijs ir dzēris, Mikijs ir kāvies, Mikijs ir, kā saka, been there, seen things. Mikijs arī bija kritis diezgan zemu. Bet tagad viņš ir atpūties, pārdomājis dzīvi un atkal gatavs aktiermākslai. Bet! Viņam vairs nav jātēlo. Viņam ir vienkārši jāsēž un jāsmaida kamerā, un tas arī viss. Jo mēs tāpat zinam, ka Mikijs ir kruts, un arī pats Mikijs labi zin, ka viņš ir kruts. Īstu vīru izdaiļo trīs lietas - rētas, grumbas un ienaidnieki, un tā visa Mikijam ir tik daudz, ka vienīgi pa dirsu ārā neveļas. Un tieši tādēļ aina ar Mikiju un Brajenu Ostinu Grīnu ir vienkārši priceless!

Kopumā šī nežēlīgi-brutālā, nenormāli-samontētā, atsaldēti-ģeniāla ne ekš0ns, ne komēdija, ne, pasarg'Dies, biogrāfiskā drāma, bet gan crazy-fucking-badass-movie emm... thingy nāca tieši laikā, kad nekas līdzīgs sen nebija redzēts. Būtu stādijis kaut kādus 2005. gada topus - noteikti būtu pieminējis. Un jā, tiešī šādi ir jāveido filmas "pēc patiesiem notikumiem" (joks gan skaidrs tikai tiem, kas filmu ir redzējuši)!

ps. Un kurā vēl filmā var redzēt Kīras Naitlijas čičus? ;D

link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.