[iCE2] - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Shoot'em Up (2006) Jul. 14th, 2005|06:40 pm

snake
Filma kuru var raksturot kā "John Woo's Wet Dream".

Dzīvo tālajā zemē Holivudijā viens Maikls Deivids, kura kontā vien apšaubāmas kvalitātes rom-com'i "100 Girls" un "Girl Fever" (neesmu redzējis un netaisos), kā arī "scenārijs" filmai "Dubultais Drakons" (Ha-ha!). No darba brīvajos brīžos Maikls niekojās ar scenāriju rakstīšanu, līdz kādu dienu (droši vien skatoties kādu no Džona Vū gabaliem) viņam prātā ienāca vienkārši fantastiska doma - kā būtu, ja Vū filmās visus aziātus aizvietotu ar baltajiem, bet dialogus - ar apšaudēm? Vū apšaudes, protams, arī tika saglabātas, lai filmai būtu jāsastāv no gunfight'iem vien. Ģeniāli!
Pabeidzis scenāriju, Maikls saprata, ka uz papīra uzrakstītais "Vecis ienāca istabā un noblieza 20 cilvēkus" nemaz tik kruti vairs neizklausās, un, galvenais, neparāda režisora skatījumu. Soli pa solim, dienu pa dienai, mēnesi pa mēnesim Maikls uz sava mājas Maka (jā, mēs visi zinam, cik ļoti Maki rullē =) zīmēja, bet vēlāk arī animēja topošās filmas (ar visu izsakošo nosaukumu "Shoot'em Up") karstākās ainas. Pabeidzis darbiņu, Maikls gatavo promo-reel kopā ar visu scenāriju aiznesa uz studiju NewLine Cinema.


Kur tas radīja nelielu sprādzienu. NewLine boss Tobijs Emerihs veica apstiprinošu mājienu ar galvu, un projektā dzelžaini iekrampējās jauns, bet daudzsološs producents Džeffs Kacs. Kas gan tik ļoti sagrozīja galvu NewLine bosiem? Kā jau minēju, filmas nosaukums izsaka visu - apšaude bārā, apšaude viesnīcā, apšaude paglmā, skvērā un parkā, apšaude pieņemot dzemdības, apšaude brīvā kritiena un pat seksa (!) laikā - un tas nebūt nav viss, ko izdomājis viltīgais Maikls. Kad varoņi nebliež no galvenā kalibra, tie izmet melnus jociņus, bet pati filma maskējas te par noir, te par MaxPayne, ta par vispār, piedodiet, Džeimsu Bondu (viss, vairs neko - spoileri). Galvenajai - mistera, protams, ka Smita (Mr.Smith) lomai jau ir apstiprināts Klaivs Ouens, viņa dzīvesbiedreni prostitūtu vēl meklē (iespējams, ka Marija Bello), reitings - visstingrākais R, kāds iespējams, iznākšanas laiks - 2006. gada beigas.

Filma, kuru pareizā kino cienītāji [info]snake, [info]mxz un [info]madevil (protams, ja veidotāji izrādīsies ar taisnām rokām) jau tagad sauc par vienu no 2006. gada galvenajiem projektiem, uz ekrāniem nonākt solās jau nākamdecembrī. Bet tikmēr ir jāiztiek ar to pašu promo-reel, kura veiksmīgi nopūdusi internetā un eksplodējusi arī tur. Gaidam ar nepacietību? Kā gan citādi!

Part-1, Part-2, Part-3, Part-4, Part-5, Part-6, scenārija apskats un intervija ar pašu Maiklu Deivisu.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.