[iCE2] - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Unleashed/Danny the Dog (2005) May. 19th, 2005|12:26 am

snake
Jet Li is a sick, sick man.

Plaši pazīstamais izsitējs un roku/kāju vicinātājs Reaktīvais Lī (Jet Li) turpina savu pagaidām veiksmīgo sadarbību ar franču producentu (un paretam režisoru) Luku Besonu, prezentējot savu pēdējo kopdarbu - "Unleashed" (Eiropā - "Danny the Dog"). Kā varēja manīt jau pēc treilera, filma, atšķirībā no Reaktīvā pēdējiem darbiem, negrasījās būt nedz hip-hop-grāvējs, nedz Senās Ķīnas teiku iespaidots krāsu kaleidoskops, bet gan kaut kas uz nopietno pusi. Nopietnā puse gan neizslēdza roku/kāju vicināšanu, tapēc neviens pārāk neuztraucās.

Skotija, Glazgova. Sīks gangsteris Bārts (Bobs Hoskinss) tur grožos pus-pilsētas, un viss pateicoties savam personīgajam miesassargam/vergam Denijam, kurš pēc bosa pavēles kicks the living shit out of everyone. Denijs tiek turēts kā suns (krātiņā), barots ar suņu barību un arī attīstībā nav tālu no kaimiņmājas Rekša aizgājis. Tomēr (ne)gadījums saved Deniju kopā ar aklu klavieru skaņotāju Semu (Morgans Frīmens) un viņa audžumeitu, un Denijs iepazīst dzīvi ārpus būra. Viss iet gludi līdz brīdim, kad pagātne liek par sevi atcerēties, un Denijs ne vienu reizi vien ķersies pie tā, ko prot vislabāk - kicking the living shit out of everyone...

Nu ko lai saka - Reaktīvais Lī tiešām CAN ACT! Protams, arī loma nebūt nav Šekspīrs, un arī Lī nav Pačino, bet rezultāts tāpat ir ļoti, ļoti labs (priekš izsitēja). Reaktīvajam ir viena laba īpašība - viņam ir nenoteikts vecums. Pašam ir 40, bet tēlot var gan 20, gan 30 gadīgus, gan arī bērnu pieaugušā ķermenī - kā šeit. Arī pārējie viņam no sirds piespējē - Frīmens, tikko dabūjis Oskaru, pilnīgi izstaro mierīgumu un siltumu, bet Bobs Hoskinss jau pamatīgi ievingrinājis roku neliešu lomās un rāda, ko spēj. Filma atstāja ļoti sirsnīgu iespaidu, bet tās žanru kopumā varētu nosaukt par ģimenes drāmu ar brutālu mahaču elementiem.

Brutālu indeed - nekādu graciozu lēkāšanu pa kokiem, nekādu slo-mo ekstravaganzu, viss ir down-to-earth un brutāli, full-contact, bezmaz vai "Ong-Bak" līmenī. Atskanot signālam, Reaktīvais metas virsū neliešiem kā suns, laužot rokas, kājas, sprandas un pārējos kaulus - vienam vecim galvu uz pusēm pārlauza, otram vispār gabalu nokoda! Cīņu horeogrāfs Jens Vū Pins ("The Matrix", "Crouching Tiger") nelabprāt atteicās no planēšanas pa gaisu, bet aizvietoja to ar nežēlīgiem kautiņiem viens pret vienu, diviem, pieciem un divdesmit! Par pēdējo kauju vispār cepuri nost - tik veikli sataisīts, ka pat "Kiss of the Dragon" beigu cīņa ar dvīņem nobāl.

Ko lai vēl piebilst? Sarežisēja to visu Luiss Leterjērs ("Transporter 1,2"), safilmēja Pjērs Morēls ("13. Rajona" režisors) - Luka ierastā komanda, sarakstīja pats Besons kopā ar Reaktīvo. Mūziku sacerēja "Massive Attack" - faniem laikam patiks.
Visādā ziņā, filma patīkami pārsteidza visās frontēs - gan kauludauzāmajā, gan arī, ehm... dramatiskajā.

Massive Attack - "Atta Boy"

link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.