Rihards P. ([info]rp) wrote 4. Jūlijs 2008, 18:08
Šodien, nolemjot sevi palutināt, nopirku jaunu peli - Logitech VX Revolution.



Protams jau apzinājos, ka mēģināt palaist viņu uz Linux nebūs kā tēju padzert un uzpīpēt, kā tas ir Windows vidē, bet tagad, kad atnācu mājās, uzzināju, ka maukas Logitech Linuxu neatbalsta vispār, pat tad, ja ir cilvēki, kas gatavi par baltu velti uztaisīt draiverus priekš Linux, bet redz "[...] they were not interested in a Linux driver and could not release confidential information."

Bet nu dabūt viņu pie dzīvības man veiksmīgi izdevās.
Atnācu mājās, izpakoju, ieliku līdzi nākošo Duracell AA bateriju, iespraudu brīvā USB slotā mini-resīveri un aidā, pele pēc pāris sekundēm darbojās un manas lielākās rūpes par peles pamatfunkcijām atkrita - protams, nestrādāja papildpogas, bet viss pārējais bija gatavs lietošanai. Tad nu nākamais funktieris, kā tās dabūt pie dzīvības. Pagūglojot uzraku, ka papildus ķēpīgai X logu konfigurēšanai no rokas, ir arī tāds smuks tūlis kā btnx. Novilku pirmkodu, sakompilēju, palaidu konfigurācijas tūli un pēc pusstundas radošas darbības man bija pilnībā ejoša pele.

Btnx darbības princips ir tāds, ka viņš sākumā detekto peli, tad viņam jāiebaro katra poga to atsevišķi klikšķinot un tad piešķirot nosaukumu, pēc tam katrai pogai vari piešķirt vai nu ekvivalentu klaviatūras kombināciju (pogu izvēle pietiekami liela + vēl iespējami 3 modifikātori, no kuriem var izvēlēties labo/kreiso alt, shiftu, ctrl vai winkey, kas programmā nosaukts par meta), profila maiņu (programmā var saglabāt neierobežotu konfigurācijas profilu daudzumu), vai arī izpildīt komandu, kuru pat var piešķirt konkrētam PID'am. Šā visa rezultātā ar pirkumu un gūtajām zināšanām esmu ļoti apmierināts.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: