Kaifa ceļi -
|
| ||||||||
Nenocietos, Tas ir pārpublicējums no filozofa ( A kapēc ar z? Pareizi būtu ar s.) Meklējiet augus jaunie kulināri:))) Filozofs ([info]filozofs) rakstīja, @ 2004-09-24 13:45:00 Previous Entry Add to memories! Tell a Friend! Next Entry Mūzika: Dust Brothers - What is Fight Club Madžiskie THC cepumiņi Tie, kam vajadzēs, sapratīs. Ievads Vasaras vidū es teicos, ka būs tekstiņš par marihuānas kūku. Šis tad būtu kkas uz to pusi. Teorija Delta-9 tetrahidrokanabinols (9-THC) ir viela, kurai piemīt narkotiskas īpašības. Nelielā koncentrācijā atrodama kaņepju (Cannabinaceae) dzimtas augos. Pie šīs dzimtas pieder arī mūsu pašu mīļotā Latvijas kaņepe. Ir izveidojies nepatiess priekšstats, ka Latvijas kaņepei nav nekādu narkotisku īpašību. Latvijas klimatā THC koncentrācija kaņepēs ir pārāk maza, lai tās varētu nesagatavotas sist kāsī un pīpēt. Taču pietiekoši liela, lai tās varētu izmantot THC iegūšanā. No pamatskolas bioloģijas kursa vajadzētu atcerēties, ka organiskās vielas dalās tādās, kas šķīst ūdeni, un tādās, kuras šķist eļļā (taukos). THC pieder pie otrā tipa. Un šī īpašība arī tiek izmantota, lai no kaņepēm iegūtu vērtīgo THC. Vislielākais THC saturs ir ziedos un augšējās lapās. Zemākām lapām koncentrācija samazinās aptuveni divas reizes, un tā līdz pašai zemei. Par sēklām cilvēki strīdas, vieni saka, ka tās satur THC, citi saka, ka nesatur. Man īstenībā ir vienalga. Un vēl viena lieta. Pie zemām temperatūrām, karsējot kaņepi, sintizējās papildus THC, pie augstām - tas sadalās. Tā kā esam uzmanīgi. Canna-butter iegūšana Būs nepieciešams samērā šaurs un zems katls ideālā variantā, panna neideālā. Puse paciņas (100g) sviesta (ne margarīna). Sasmalcināti kaņepju ziedi un augšējās lapas. Daudz pacietības un labi vēdināta virtuve. Iemetam sviesta pikuci katliņā un turam uz nelielas uguns. Drīz vien tas izkusīs un pārvērtīsies eļļai līdzīga šķidrumā. Virspusē parādīsies baltas putas. Tās mums nebūs vajadzīgas; nosmeļam tās ar tējkaroti. Tā turpinām līdz putas vairs neparādās. Tagad ir īstais brīdis pievienot galveno ingredientu - sasmalcinātas kaņepes. Ļoti ieteicams parūpēties par to, lai tās būtu vispirms kārtīgi izkaltētas, jo savādāk ir palielas iespējas, ka šķidrais sviests ar blīkšķi aizies pa gaisu. Pievienojot kaņepes, sviests atkal sāks putot. Rīkojamies tāpat kā iepriekš - ar tējkaroti tās nosmeļam. Kaņepes sviestā vajadzētu turēt uz uguns apmēram 10 - 15 minūtes. Tad maisījumu nokāšam kādā trauciņā ar tējas sietiņu. Šķidro sviestu novietojam saldētavā uz pāris minūtēm, lai atdziest. Tējas sietiņa saturu ar visu sietiņu noraujam podā. Kamēr uzlabotais sviests iegūst pareizo konsistenci, varam satīrīt virtuvi un nomazgāt traukus - tā sacīt, noslēpt pierādījumus. Et voila! Un lūdzu, mums ir neliels daudzums ar "enchanted" butter. Pagatavotais sviests gan atgādina zaļganas kakas. Garšo viņš arī līdzīgi. Bet tas nav galvenais, nespriežam taču par grāmatu pēc tās vāka :). Šo sviestu tagad var izmantot visur turpat, kur parasto. Piemēram, smērēt uz maizes (nerekomendēju) vai arī kko šmorēt. Man iepatikās ideja par cepumiem. Taisīju pēc šādas receptes. No pieciem cepumiem un divām sviestmaizēm man bija širmis ciet. Der atcerēties, ka efekts parādās pēc 30 - 60 minūtēm, tādēļ ir ļoti viegli pāršaut pār strīpu. Have pfun. Btw, apsveru domu izveidot drugs komūnu. Bet vai būs interesenti? He, pats izveidoji...:) | ||||||||
comments: ir doma |
| ||||||
Iepriekšējais ieraksts var kļūt Pirmo šķirkli latviešu enciklopēdiskā rokasgrāmatā "Tiem kas To izvēlas", ja sekos līdzīgvērtīgi ieraksti... Tā ir minētā ideja. | ||||||
(Reply to this) |
| ||||||
Tiko uztaisīju un un visu izdzēru, atdzisis viņs vēl nebija sacietējis! Kas nu būs? | ||||||
(Reply to this) |
| ||||||
Ar 'z' arii ir pareizi, bet tas jau nevienu neinteresee.. | ||||||
(Reply to this) |
| ||||||||
pfff.. uztaisiiju 100 gramus, pa diviem uz maizes apeedaam, bet nebija nekas :( | ||||||||
(Reply to this) |
Kaifa ceļi -
|