sametis
raitis
.::::..
December 2023
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Pasludinu "Ēveli" (skrejlapa nr.3)

Pienācis laiks- mums un reizē Latvijai: kļūt par profesionālu cilvēku zemi. Pirmajiem uz Zemeslodes. Pieliksim katrs savu profesionālo roku Jaunas Dzīves veidošanā. Es- mūzikā!

Jāsaka, patreiz esam krustcelēs un mokošas izvēles priekšā. Viena daļa sabiedrības šīs dienas sauc par "krīzi". Bet krīze ir nekas cits, kā stāvoklis: pa vecam vairs nevaram dzīvot, jaunā dzīve jāatrod caur izmēģinājumu un kļūdu metodi.

Mums patreiz ir divas pamat-izvēles. Viena- turpināt dzīvot "banānvalstī": kad pie mums visu nosaka neizsakāmi ofšori un ārzemju meitfiliāles, kad turpinam rīt ārzemju preču+pakalpojumu "humpalas". Lauku apriņķos sēdēsim katrs savā mazajā viensētiņā, un ar pateicību pieminēsim Virzas un Ulmaņa Pirmā viedēto "katram savu kaktiņu, savu stūrīti". Mūzikā - kad mūsu priekšā kā spīdīgus un tukšus grabuļus tirinās primitīvās popdziesmas. Šai sakarībā mēs pat esam pelnījuši savu Prāta Vētru un Lauri Reiniku.

Bet mūsu priekšā ir arīdzan otra izvēle. Kad... sāksim paši no sevis. Vispirms izvērtējot, kur mēs paši esam vainīgi, ja reiz esam tādā kā apakšdēlī. Ko nepareizi darām, vai ko vispār neesam izdarījuši... Gan individuālā līmenī, gan valstiski kopējā versijā. Tad nonāksim pie atziņas: ka katram savā vietā ir jābūt profesionālim. Nākotne pieder jaunām un pietiekami sarežģītām profesijām: piemēram, primitīvie grāvjrači un biešu kaplētāji tiek nomainīti ar daudzprofilu traktoristiem-mehāniķiem. Un visās parējās rūpnīcās un lauksaimniecības ražotnēs, kas būtu jāveido kā kooperatīvi (kur apvienotos daudzas bijušās viensētas), nākotne ir augsti kvalificētiem strādniekiem. Atkal profesionāļiem. Valstij kopumā būtu jāstrādā uz nākotni, domājot par globālām lietām. Viena no iespējām: Latvija varētu kļūt par "elektromobiļu ieleju". Tas ir: ar Valdības atbalstu sāktos vispirms nopietni pētījumi - ar mērķi izgatavot pietiekami nedārgus, bet reizē elektroietilpīgus braucamrīkus (iepretīm tam, ka patreiz pasaulē paši ar saviem spēciņiem to mēģina darīt savrup esoši fanātiķi), elektrouzpildes staciju pirmos paraugus. Ar tālāku mērķi izveidot attiecīgo izstrādājumu sērijveida ražošanu. Un reizē būt gataviem pēc 30 gadiem gaidāmajai ekoloģiskajai "krīzei", kad galīgā veidā uz Zemes izsīks fosilais kurināmais. Atkal darbs profesionāļiem.

Atgriežos pie mūzikas! Otrajā izvēlē - lieku visiem uzzināt, ievērot un apgūt profesionālo mūzikas mākslu. Kur skaņdarbi top ar mērķi sevi apliecināties (nevis ar primitīvi - primāro vēlmi pelnīt...). Kur mūziku nevaram "karaokēt", kur mūzikas māksla ir māksla šā vārda visaugstākajā nozīmē. Un šo Latvijā radīto mūzikas mākslu eksportēsim uz citām valstīm. Un pie sevis mājās panāksim situāciju, kad visa veida atzinība būs tiešā sakarā ar muzicēšanas prasmi.

Latvijai lieku izvēlēties!
Raitis Sametis

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: