Kaķu spēciņš - 18. Marts 2008 [entries|archive|friends|userinfo]
Kaķu spēciņš

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

18. Marts 2008

Bon Hiver [18. Mar 2008|13:21]
[Current Music |Bon Iver - Blindsided]

Prologs.
-Putnu, mēs iesim tur un tev būs jāuzlauž kods.
-Labi.
Ar kādu padsmito mēģinājumu viņa patiešām tās atdara. Zaudējis krāsu ( var tikai nojaust, kas tas reiz bijis sarkans) joprojām stāv rakstīts "you remind me of baseball".

Es nojautu, ka nevajag tur iet, es nojautu, ka nevajag sākt domāt, kur pašlaik atrodas mana pirmā Marka Haddon grāmata, un, ja tagad pēkšņi nebūtu sācis snigt, es visticamāk noraktu arī visu šo šķietami nevajadzīgo ierakstu. Mans tētis saka, ka ierakstu rakstīšana ir ekshibicionisms, tā vai šitā, bet manā gadījumā tas palīdz tikt vaļā no nevajadzīgā. Biju pat nolēmusi kaut kā izskaust lietas, kas tur mani emocionālajā stāvoklī, kas pielīdzināms sasietām rokām, aizbāztai mutei un mazajām slimnīcas špricītēm, no kurām brūnsarkanas vielas tiek ielaistas tieši manās smadzenēs, bet tas nav tik viegli.
Kādā naktī pagājuša nedēļā pēc tam, kad suffle pleijerī pārak uzkrītoši skanēja Kings of Convenience Riot on An Empty Street, es pagriezos pret Irbīti un viņai teicu - "Nav brīnums, ka I 'd Rather Dance With You Anglijā nekur neskoroja. 1) Tur it kā neviens nemēdzot teikt - i'd rather dance... 2) Erlanda balss ir tāda, ka var nepatikt, var pat ļoti nepatikt ( šo es sapratu pirmo reizi). Dīvaini, bet pienācis laiks, ka KOC patiešām negribas klausīties , tā mūzika sāk šķist tik ļoti tukša. Bet tukšumu nav. Kaut kam jāieņem šī vieta. Mazliet citādāk, bet es nebiju cerējusi, ka Bon Iver spēs ar mani sarunāties tik smeldzīgi precīzi kā pirms gadiem tie divi ģeorgāfijas tirliņi. Šajā mirklī es domāju par Tēvoci Pipu, jo man šķiet, ka viņa nomierinošā balss spēj dziedēt visu, pat, ja viņa teiktais "pasaulē nav labu vai sliktu lietu, un pasaulē nav pareizu vai nepareizu rīcību" ir tās pašas varenās patiesības, ka laiks dziedē visu vai vēl stulbāk - visa iemesls ir tīra bioloģija. Vai nu ir, vai nav.

Epilogs.
Pavasaris nemaz neesot tik foršs kā izskatās, tas esot viens no grūtāk panesamajiem gadalaikiem. "Bon hiver" franciski nozīmē - "laba ziema". "h" neizrunā, tāpēc sanāk Bon Iver. Aļaskā cilvēki satiekoties apskaujas un viens otram saka - Bon hiver. Lai arī tagad ir vairāk pavasaris nekā ziema - Bon hiver. Jo kurš gan zina, kā ir patiesībā.

Linkcomment

navigation
[ viewing | 18. Marts 2008 ]
[ go | Iepriekšējā diena|Nākošā diena ]