Kaķu spēciņš - 1. Jūlijs 2006 [entries|archive|friends|userinfo]
Kaķu spēciņš

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

1. Jūlijs 2006

[1. Jul 2006|17:45]
Vakardiena naak ar pirmo briinishkjiigo koncertu festivaalaa un pirmo neizturamo nogurumu, pashlaik arii, seezhot pie datora, ir taa gruuti. Un vakr bija mazliet, un riits bija nejauks-ljoti sasviidusi un neizguleejusies pamodos teltii-siltumniicaa.

NY teiktu, ka vakardiena saakaas ar pirmo crowdrocker dziesmu festivaalaa - Gogol Bordello ar savu start wearing Purple. Es vairs sevi nenomociishu par domaam, cik labi vai slikti ir pelniit naudu ar taadu muuziku, bet viens ir skaidrs GB ietekmeejies no Kusturicas un Nika Keiva. Balkaanu tautaam raksturiigais muuzikas skaneejums vai vismaz taads, kas mums atgaadina par Balkaanu tautaam. Pats Gogols(veel aizvien nav skaidrs, vai tas ir grupas vai maakslinieka vaards) diviem no trim latvieshu skatiitaajiem neatkariigi vienam no otra atgaadina Madaru Shtramdieri, un shis fakts koncertu padara veel amizantaaku. taatad turpaak pienjemu, ka pa skatuvi tomeer aardaas manis saskatiitais liidzinieks nevis Gogol Bordello. Solists ir skreejis Ziemassveetku maratonu, jo ir teerpies kaut kaadaa bakstebola formaa ar egliites virteneem. Vinjsh meetaa kajas pa gaisu, skraida, met ritentinjus, paarmainjus speelee un nespeelee gjitaaru. Publikai, kurai shis iespeejams, taapat kaa mums ir pirmais koncerts, nekas nav par gruutu un taa nu visi kopaa vienojamies sava kjermenja svieshanaa uz augshu utt. Veel vinjam, kaa jau Balkaaniem pieklaajas, ir vijolnieks un vispaar taa ir un nav rokgrupa reizee. taa jau ir ar tiem pedinjiem, kuri beerniibu pavadiijushi Ukrainaa, bet tad paarvaakushies uz Lodonu. Viens vieniigs Batyar naak praataa visu laiku.


Peec tam krietni par veelu ierodamies uz Martha wainwright, kur Daanijaa ir nezheeliigi populaara, bet pirmaa mirklja kantrii noskanjas, kas pluust no skatuves, neliek mums par to sajuusminaaties un taapeec dodamies kur citur. Es nudien neatceros, kur, bet manaa atminjaa palicis gaidiishanas mirklis liidz Shout Out Louds,kuri arii kaa jau skandinaavu draugi un pie tam daanjiem no kaiminjiem, ir ljoti miilji. Priekshnesmums, nenjemot veeraa, cik ilgi tomer Please please please rotee muuzikas dziivee, ir mazliet apnicis pashiem muuzikjiem, publikai gan ne. kopaa tas izveershanas par milziigu kopiigu dzidaashanu visam liidzi. Uz skatuves paraadaajies arii pirmais iistais tirlinjsh festivaalaa un viena no gliitaakajaam daamaam. Bildes ir.

Lady Sovergein skan kaut kur, bet mani celji ved pie milziigas rindas, kuraa sastaajushies daanju cilveeki ar krekliem, uz kurien rakstiit Morrissey. taa garaa rinda dod iespeeju staaveet noteiktam skaitam cilveeku skatuves priekshaa. Droshiibas noteikumi. Kaa par briinmu tas izdodas arii mums un veco labo Morrisseyu sanaak veerot no pashas skatuves labaas malas. Vinjsh ir tik aarpraatiigi sharmants pedinjsh gados, kas ierodas ar atkailinaatu nabu un visa koncerta laikaa ir manaami noskumis. iepseejams, par faktu, ka jaaspeelee uz lielaas Roskildes skatuves, iespeejams publikas deelj, kura visu laiku bljauj vinja vaardu (uz ko pats Morrisseys saka- what`s the question?). Dziesmas paarsvaraa skan no jaunaa albuma, protams, neaizmirstot, The Smiths hiitus - Girlfriend in the coma un How soon is now. pluss veel first Of A Gang, Irish Heart, English Blood utt no ieprieksh peedeejaa albuma. morrisseys shajaa koncertaa ir skumajais Morrisseys. Visu koncertu aarkaartiigi beediigs. Vinjsh sarunaajas ar savu iedomu daamu Dzuuliju, kura staav publikaa - vinji muus nesaprot, Dzhuulij.
veel tikai mazi daudzi televizori virs Morrisseja ar Oskara Vailda gjiimetni dazhaadaas kraasaas un gaismaas.

Rufus Wainwright koncerts ir uz divreiz lielaakas skatuves nekaa maasas Martas un ar divreiz vairaak apnmekleetaajiem un jaasaka - divreiz skaistaaks jeb veel vairaak, jeb festivaala iistaakais pedinjsh priecee ar skaistaako koncertu roskildee. rufus meetaa muljkiigus jokus, par kuru stulbumu smejas pats, dzied engjelja balsii, ja kaut kas nesanaak, saak visu no gala. Vinjsh nospeelee dziesmu savam draugama Jorenam. skan Art Teacher un Cigarettes & Chocolate Milk. Ir tik ljoti, ljoti jauki. peec Art teacher rufusa acis mirkst asaraas. daljaa dziesmu pievienojas arii marta un vispaar tas ir visjaukaakais un patiesaakais koncerts liidz shim festivaalaa. Viens cilveeks var piepildiit visu.

Peec tam Bobs Dilans uz milziigs skatuves nepakustina ne plakstinju publikas virzienaa un speelee pats savaa nodabaa kaut ko ljoti jociigu. Pirms tam veel maza iegrieshanaas factory records noskanjaas jeb Happy Mondays. Tad skrienu uz The Streets ceriibaa, ka tikshu skatuves prieksheejaa zonaa, bet taa jau 30 min pirms koncerta ir sleegta un pilna ar cilveekiem. Vispaar visa zaale ir pilna. Kaut kaa izdodas nonaak kaut cik normaalaa vietaa. The Streets koncerta playliste ieprieksh lasiita NME. gaidaams viss ko sirds var kaarot. Iisteniibaa ar sheit viss iet peec NME listes : Praging Around, Dont Mug Yourself, Lets Push Things Forward, Never Went To Church, Dry Your eyes, war of The Sexes, Weak becomes Heroes. Protams, seciiba sheit nav pareiza un visu vairs neatceros. Muzikaalaa puse shim koncerta nav nekaada spozhaa, bet kontakts ar publiku gan. saakot ar citu dziesmu ieskadinaashanu, publikas dzirdinaashnau ar alkoholu un likshanu pietupties tuukstoshiem koncerta skatiitaaju. Miilji tomeer, ka Maiks Skiners ierodas uz koncertu festivaala kreklinjaa un dzied i Bet that You Look Good On The Dancefloor, savukaart, melains streets draugs dzied Dont you wish your boyfriend was hot like me, dont ya. Miilji tomeer.

Zheel vieniigi, ka shii visa laikaa naacaas palaist garaam Death Cab For Cutie. Skrienot kaut kur pa preses ciematu, lai no naaktu tikshanaas vietaa ar latvieshu draugiem, dzirdu sound of setteling. No otras puses dzirdu Take your mama out. Deju speekus pateereeju veerojot Scissor Sisters uz lielaas skatuves. Diemzheel manas bunbas Annai Matronikai nesanaak saspiest un ko tur veel ne. NY bunbas arii ne, bet vinja dikti gribeeja un no skatvues soliija. jaunaas dziesmas uz festivaala lielaas skatuves 2os naktii nekam neder jeb nevienas neliek buut sajuusmaa.

Visu dienu esmu bijusi paarlieciiba, ka redzeeshu Serena mannesh, bet nekaa, speeka tomeer ir paaraak maz. Pirms veel neesmu aizmigusi kaut kur festivaalaa redzu dzheza kvintetu THE FIVE CORNERS QUINTET un peec tam jau nav vairs speeke vispaar.

tagada arii ir gruuti, bet priekshaa veel viss kaut kas. kanye, mees veel aiztiksim debesis!
Linkcomment

navigation
[ viewing | 1. Jūlijs 2006 ]
[ go | Iepriekšējā diena|Nākošā diena ]