nebūtība -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
TĀ lapa (mirusi)
same-sex marriage
otra TĀ lapa
trešā TĀ lapa

Oktobris 5., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:16


tā kā vēlēšanas ir pagāušas un tauta +/- sāk nomierināties (galu galā nu jau vairs neko - visas ziepes savārītas un maitas kā ir pie stūres, tā ir).

tā nu gadījās, ka biju nolēmis, ka šīs būs pirmās vēlēšanas manā mūžā, kurās es nepiedalīšos. bet kas to deva! tās pāris dienas, kuras pavadīju Rīgā, nakšņoju pie drauga, kurš bija aizmirsis, ka par politiku un reliģiju labāk vispār nerunāt (nu tās ir tās tēmas, kuras noved līdz matu skaldīšanai un vilnas putināšanai). līdz ar to man nācās noklausīties lekciju par šo vēlēšanu īpašo svarīgumu (atzīstos, ka klausījos, klusēju un smīnēju bārdā; labi, ka man ir daudz saru uz ģīmja un nevar redzēt visu manas mīmikas daudzveidību); savas domas atļāvos paturēt pie sevis. tā pat man tika piešķirti visādi lasāmgabali, kas saistīti 10. Saeimas vēlēšanām. lasīju un ķiķināju, kā parasti, lasot šāda veida literatūru, ja to vispār par literatūru var saukt. ta ij pēc tā visa es tiku aizvests līdz vēlēšanu iecirknim... nu ja jau mani pavedināja tik tālu, tad arī balsoju. balsoju tāpat kā vēlot 9. Saeimu. nu nebija puisim neviens tāds arguments kabatā, kas mainītu manu viedokli. pēc tam, kad uzzināju par piecīšiem aploksnēs, nožēloju, kan pašam nav šāda ideja iešāvusies prātā. bet nu kas padarīts - padarīts.

tagad es atļaušos nedaudz paspēlēties ar skaitļiem.

ir tāda grāmatiņa kā "Bībele". nu un tajā ir stāstīts par zēnu vārdā Mozus, kurš 40 gadus vadāja vienu tautiņu pa tuksnesi. ķipa dievs šamam tā ir licis. a počemu? mans domāt, ka 40 gadi ir pilns cikls, bet iešana pa tuksnesi process, proti, sabiedrības attīstība. tātad tie četri gadu desmiti būtu tas laiks, kas nepieciešams, lai mainītos sabiedrības domāšana. tad nu es arī parēķināju, kas man sanāk ar LV sabiedrību. par sākumpunktu no visiem iespējamajiem gadiem manas dzimtās lielvalsts sabrukuma periodā es izvēlējos 1992. gadu (domāju, ka man nav jāatgādina tā laika notikumi). tādā veidā es tieku līdz 2032. gadam, ja es pareizi saskaitīju, tad 16. Saeimas vēlēšanas sanāk 2034. gadā.

var jau, protams, tam neticēt un rēķināt visu tīri bioloģiski. proti aprēķinos izmantot paaudžu maiņu, jo sabiedrības domāšana tieši ar to ir saistīta - vecajiem ir jāapmirs, bet jaunajiem jāizaug. pēc mana personīgā, nepareizā viedokļa ir jānotiek vismaz trim paaudžu maiņām. tad nu zinot to, ka cilvēkam paaudžu maiņa ir 12 gadi, var sākt rēķināt. un sanāk, ka trīs paaudzes nomainās 36 gadu laikā (ij skaitlis tāds ļoti tuvs tam tuksnesī pavadāmajam periodam). līdz ar to runa ir par 2028. gadu, kuram tuvojas 15. Saeimas vēlēšanas 2030. gadā.

ātrāk es nekādas pārmaiņas netaisos gaidīt. būs - labi; nebūs - nebrīnīšos.

bet nu tā kā no manas dzimtās lielvalsts sabrukuma perioda var aprēķinos izmantot ne tikai vienu gadu, bet vairākus kā atskaites punktus, tad arī pārmaiņas būs vairākgadu process. spontānas pārmaiņas nav tas raksturīgākais dabā (un, ja kāds te burkšķēs, ka cilvēks nav dabas sastāvdaļa,- kodīšu!). tāpēc mani procesi LV politikā sāks interesēt ap 13. Saeimas vēlēšanām.

(ir doma)


> Go to Top
Sviesta Ciba