15 Augusts 2009 @ 12:05
Peters Stamps  

Vienīgais nearistokrātiskais izņēmums šajā sērijveida slepkavu plejādē ir Peters Stamps – it kā sērijveida slepkava un kanibāls, kurš vairāk zināms kā Bedburgas vilkatis. Stamps bija pārticis fermeris Bedburgas grāfistē Vācijā un ļoti ietekmīgs vietējās sabiedrības loceklis. 1589. gadā Stamps (viņa dzimšanas dati nav saglabājušies) tika apsūdzēts vilkatībā un vampīrismā, kā arī incestā ar savu meitu Sibillu. (Dažus gadus iepriekš viņš bija kļuvis atraitnis, un pēc sievas nāves dzīvoja kopā ar savu attālu radinieci Katerīnu.)

Spīdzināšanas laikā Stamps atzinās, ka nogalinājis un apēdis četrus bērnus, kā arī tāpat izrīkojies ar divām grūtniecēm un viņu vēl nedzimušajiem bērniem. Viņam izpildītais nāvessods ir viens nežēlīgākajiem visā viduslaiku raganu un vilkaču prāvu vēsturē. Stamps, salauztām locītavām, tika pienaglots pie liela riteņa un velts uz soda izpildes vietu, kur pirms galvas nociršanas un sadedzināšanas vēl tika pakļauts spīdzināšanai ar nokaitētu dzelzi. Nāvessods tika izpildīts arī viņa meitai un piedzīvotājai, kuras pirms sadedzināšanas lēnām un mokoši nožņauda. Zeme soda izpildes vietā pēc tam tika uzarta.

Šeit gan jāpiebilst, ka īstas pārliecības par to, vai Stamps tiešām bijis maniakāls slepkava, vai arī vienkārši kļuvis par upuri vietējo vareno savastarpējās cīņās nav. Vietējā kopienā ietekmīgais Stamps bija luterānis, bet tiesneši – katoļu baznīcas amatpersonas, un pati prāva notika laikā, kad ritēja nežēlīga cīņa par varu starp abu konfesiju pārstāvjiem.