entries friends calendar user info Previous Previous Next Next
breinstorm - Post a comment
oumaigad
No comment
Mazs fragments no kādas vēstules Japānā:
"Paldies par jūsu nemitīgo darbu. Esmu pārliecināts, ka jums saistībā ar krīzi ir milzum darba un nav laika lasīt vēstules. Tomēr gribēju pastāstīt par situāciju AES. Mēs veicam atjaunošanas darbus, neguļam un neatpūšamies. Pagājušas divas nedēļas kopš zemestrīces un darbi F1 [visticamāk, Fukušima-1] jau iet labāk.

Ceram, ka dzesēšanas sistēmas sāks strādāt. Kā jums jau zināms, lielākā daļā F1 un F2 darbinieku ir vietēji iedzīvotāji, kuri cietuši no stihijām. Daudziem aizskalotas mājas. Man nācies palikt krīzes skārušajā centrā visu šo laiku kopš zemestrīces. Es cīnos kopā ar saviem kolēģiem, neguļu un neatpūšos.

Mana dzimtā pilsēta atrodas piekrastē, tā pilnīgi ir aizskalota. Mani vecāki ir aizskaloti, joprojām nezinu, kur viņi ir. Es metīšos uz viņu mājām tikko tas būs iespējams. Bet nevaru iekļūt katastrofas teritorijā, jo tur noteikta evakuācijas zona. Glābšanas darbi tur nenotiek. Šādā psiholoģiskā stāvoklī man jāveic šis grūtais darbs. Spēka vairs nav!

Zemestrīce ir dabas katastrofa, bet radioaktīvo vielu piesārņojumā vainojama TEPCO. Man šķiet, vietējie iedzīvotāji tik ļoti satraukti, ka uzskata - arī zemestrīcē vainojama TEPCO. Savas pilsētas visi ir pametuši, neviens nezina, kad varēs atgriezties. Mēs nezinām, pret ko vērst mūsu dusmas un naidu. Tā šobrīd norit lietas.

Kad sāksies mācību gads, vietējiem bērniem būs jāmaina skolas. Pazaudēts ir viss - mājas, darbs, skola, draugi, tuvinieki. Kurš ar to tiks galā? Lūdzu jūs pastāstīt par to, kas notiek kompānijā un ārpus tās. Es nesaku, ka AES darbinieki ir slikti. Es vispār nesaku, ka kāds ir slikts. Bet lielākā daļa darbinieku ir vietējie. Un mēs visi, tai skaitā arī es, esam zemestrīces upuri.

Tomēr mēs cenšamies izpildīt savus uzdevumus tā, it kā būtu TEPCO darbinieki. Otrās AES strādniekiem ir īpaši smagi. Viņiem jāatbalsta kolēģi no pirmās AES. Šie kolēģi cenšas nodrošināt drošību reaktoros. Apstākļi atgādina karadarbības zonu.

Visi strādnieki ir fiziski un psiholoģiski sagrauti. Lūdzu, saprotiet to.

Kompānija var tikt vaļā no atomenerģijas, glābjot sevi, bet mēs cīnīsimies līdz galam. Lūdzu, atbalstiet mūs."

Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
profile
Svešais
User: [info]oumaigad
Name: Svešais
calendar
Back April 2011
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930