pastkartes 2 (jaunaa sezona)
Saturday, October 1st, 2005

Date:2005-10-01 02:56
Subject:Satraukums - pirmais viins!
Security:Public
Music:Virgin Xtreme

Sufjana Stiivensa koncerta biljetiite kabataa un pie Briseles puikaam naktsmaajas sarunaatas! Entonija un Dzhonsonu biljetiites arii gandriiz kabataa! HMV maina shipinga un cenu politiku attieciibaa uz pasaules 4ajaam valstiim, kas tikai noziimee to, ka ierakstinjus tagad pirksim visticamaak tikai pie Resnaa Berija normanrecords.co.uk Liidsas hedkvaarterii. (Normens ir jauks - vinjsh retuminjus neizpaardod un tie pie vinja staav pat tad, kad citur ir pazudushi. Piemeeram, par Grandaddy - Nature Anthem sarkano vienas puses vinilu es biju lasiijis kaut kaadas 40 latu e-bay legjendas...)
Un kaut kaa zheel, ka Keane nevar noklausiities ieksh MBE. Taapat zheel, ka shogad nebuus sanaacis redzeet Eels. Baigi sadomaajos arii par Four Tet, kursh tagad tuuree kopaa ar Kid Koala, kas ir veelviens mans personiigais iedvesmotaajs. Londonas koncertaa ar vinjiem pat speelee Explosions In The Sky - bet tas citreiz, citreiz, citreiz...
Varbuut kaads var arii ieteikt ko bez zveeru daarza apmekleejuma tomeer veel ir veerts dariit Berliinee, ja sanaak pavadiit vairaakas dienas?
Putnulaacis un broken vienaa personaa, savukaart, tagad atriebj brachku. Neatbild uz veestuleem, gluzhi taapat kaa es brachkam. Ko dariit?
Pirms kjeramies klaat kaarteejam izvilkumam no romaana, veel tikai gribeeju teikt - izskataas, ka www.gorangora.lv un www.thomasdenver.com koncerts JRT nebuus izpaardots. Veel zhuuksniitis biljeshu ir palicis, tachu ja taa patieshaam notiks, laikam rokas nolaidiisies uz kaadu laiku (jau atkal!). Blje, kur mees dziivojam?

(o - saaka skaneet Stone Roses)

***

Elfa meedza nogriezt matus, tad kad viss bija galiigi shrejaa. Vismaz tad, kad vinja pati nezinaaja ko dariit taalaak pilseetaa parastajaa un ar savu dziivi tajaa. Un ar Geeti, kas kliida un laviijaas liidzi gluzhi kaa eena. Geete uz mirkli izsleedza telefonu, jo tagad vairs nekas nevareeja mainiities - liidz DHL pasta lidmashiinu nakts reisiem bija palikushas divas stundas. Izsleedza telefonu, samekleeja mazajaa skapiitii gaishu Kalifornijas viinu un paskatiijaas spogulii. Paskatiijaas uz sevi pirms vairaakiem gadiem. Bet ar replikaam un domu sakaartoshanu vinjam paliidzeeja Alfreeds, kas debeskraapii bija 10, 11 un arii 12aa staava apsargs. Palikt darbaa liidz pat mirklim, kad visa pilseeta ir devusies pie miera, bija laba biznesa neatnjemama sastaavdalja. Un veeliem vakariem parasti kaa pievienotaa veertiiba bija Alfreeds - apmeeram 55gadiigs izbijis aviaacijas speciaalists, kursh zinaaja pilniigi visu par Reju Chaarlzu un allazh naaca runaaties.
"Atceros, kaa Tu sheit atnaaci pirmo reizi. Taads mazs un nedaudz noraustiijies dendijs, kas veeleejaas apgriezt pasauli otraadi!", shovakar teica Alfreeds. Geete turpinaaja raudziities spogulii un neatbildeeja.
"Tagad pat krasi mainot izskati, Tu vairs nevienu nepiemaaniisi - no izvirtusha puishelji esi kljuvis par nopietnu viiru un zini kaa un kur riikoties. Ar shitiem dezoderantiem Tevi vairs neviens nepaarspees - Tu esi numur viens."
"Es laikam iisti nemaaku nebuut numur viens", skumji, bet tanii pat laikaa tomeer ar egoistisku patmiiliibu noruuca Geete.
"Tieshi taa! Un tikai taa. Paklau, es Tev teikshu kaa viirs, kas pieredzeejis savas pasaules bojaa eju, tachu apmnjeemies ciiniities un nepadoties - Tev puis, ir talants!"
Iestaajaas stulba pauze. Geete nedaudz nervozi ieskatiijaas laika plaanotaajaa un aizdedzinaaja cigareti.
"Paklau. Es jau it kaa vairs nee. Bet... Varbuut vari iedot vienu paniekoties.", Alfreeds iedrebeejaas nedaudz kaa apses lapa. "Eh, ja mana sieva shito zinaatu", vinjsh teica aizsmeekjeejot cigareti, "es kaartiigi dabuutu iekshaas, bet... mees vinjai neko neteiksim, vai ne?"
Veelviena stulba pauze un tad veelviena. Pirms celja, Geete nedaudz veeleejaas savakt domas un kliida kaut kur savaa pasaulee, tachu Alfreeds nemitiigi no taas vinju sita aaraa.
"Redzi, beidzot vinji par Tevi runaa!"
Un tas jau bija interesanti.
"Jaa, jaa. Vinji neko neteica par Tevi, pat nezinaaja, bitiit matos. Bet pirms paaris nedeeljaam es dzirdeeju vienu kliiriigu sarunu... Jaa, vinji teica... Tas Geete ir apnjeemies sevi pieraadiit! Tavu prechu ziimi jau saak atpaziit! Tu esi liideris."
Citaa reizee Geete droshi vien buutu saacis Alfreedu iztaujaat, tachu shii iisti nebija taa reize.
"Paklau... Man kauns taa kaa vaicaat. Bet vai nevaram sarunaat kaadu laasiiti viina?"
Geete panjeema chemodaanu, iedeva Alfreedam visu viina pudeli un devaas projaam no domaam, iekshaa notikumos.
Spoguljainajaa lifta kabiinee vinjsh tomeer atkal pieveersaas frizuuru domaam. Ja jau radikaals matu griezums kalpo kaa ieksheeja protesta izteikshana, tad beidzot Geete ir pats sadirsies ar savu ieksheejo pasauli. Maacoties 10. ajaa klasee, Geete ar chomiem gaaja uz kaut kaadu chipsu fabrikas reklaamas proveem. Tipa - chipso savaa stilaa. Vai chipso pikji. Virpulji, virpulji, virpulji... Kaut kaa taa! Nu re un Geeti taa kaa bija gatavi filmeet reklaamai un samaksaat arii kaartiigu pikji, nevis tikai pabarot ar chipsiem. Tachu tad vinjam tika jautaats - vai esi ar mieru, ka mees Tev apgrieziisim matus? Geete ne mirkli nedomaajot atbildeeja: "Nekaadu probleemu, ja vien par to man tiek atsevishkji samaksaats". Visi, kas to dzirdeeja nosarka, iznjemot pashu Geeti. Nekaadu lomu reklaamaa vinjsh nedabuuja, tachu daudz svariigaaka bija pirmaa atklaasme par to, ka sabiedriiba briivaa tirgus likumiem nebuut nav piemeerota. Sabiedriiba, kas veidojusies gluzhi kaa zem lupas peetiitaa kopienaa. Nu taa kaa zinaatniskaas fantastikas filmaas. Sabiedriiba tureeta cieshi iesleegta 50 gadus un tad peekshnji apcietinaataaji ir nozudushi vai nomirushi, bet sabiedriiba peekshnji censhas aklimatizeeties jaunos apstaakljos, kaut tas nebuut va iespeejams. Visvairaak Geeti mulsinaaja fakts, ka vinjsh bija no tiem sabiedriibas paarstaavjiem, kas naudas deelj tomeer bija gatavs dariit visu, ja vien tas buutu nepiecieshams un ja nebuutu jaanodara paari kaadam gjimenes loceklim. Reiz, kaadaa draugu ballee, buudams kunga praataa Geete pat izspljaava, ka filmeeshanaas geju porno filmaa buutu OK, ja par to tiktu adekvaati samaksaats. Cilveeki to visu uztveera emocionaali, tachu emocijaam ar matemaatiku nebija nekaada sakara. Jau triis dienas peetot jauno matu kaartojumu, Geete tomeer taam ljaavaas un vinjam tas nepiestaaveeja. Un lai cik pretiigas bija bijushas aizvadiitaas piecas darba dienas, naakamo 36 stundu laikaa Geetes priekshaa bija paarbaudiijums, ko veel pagaidaam iztureejis nebija neviens. Taatad, principaa tad, kad grasies padoties, iistaa speele tikai saakas. Tuvojoties gliiti noparkotajam Mini Cooper autombiilim, Geeti tomeer paarnjeema taa savaadaa sajuuta, kas parasti atnaaca pirms piedziivojumiem no kuriem nebija iespeejams atteikties. Geete to sajuta mirkli pirms pirmaa seksa, mirkli pirms pirmaa lidojuma ar lidmashiinu, mirkli pirms izpletnjleekshanas meistars vinju izgruuda aaraa no kukuruznjika, mirkli pirms augstskolas eksaameniem, mirkli pirms sava personiigaa biznesa uzsaakshanas. Kas ierobezho cilveeku - slinkums vai bailes? Vai arii tie mijiedarbojas? ...un ja nu nekas nesanaak???

It's way too late to be this locked inside ourselves (Interpol)

3 comments | post a comment


browse days
my journal