pastkartes 2 (jaunaa sezona)
Sunday, July 24th, 2005

Date:2005-07-24 22:42
Subject:rudens apglezno...
Security:Public
Music:Billy Corgan, Rebelski un Elbow

Es biju akvaparkaa un vecpuishu ballee. Pirmkaart, akvaparkaa nebija Liivi, kaut bija rakstiits, bija visai auksts un taa vien shkjita, ka uzbaaziigi laimiigaas igaunju un lietuvieshu sejas jau kaut kur biju maniijis. Otrkaart, lai arii vecpuishu balle, nekaadu vecpuishu iisti nebija. We're still believe in love, so fuck you! (Veselovs: "Es neesmu uzraadiits graamatinjaa, jo tu man toreiz teici, ka jaaiet uz Embrace maajas lapu". Juutos vainiigs.) Un vispaar es gribu speeleet visaadas aizkjeroshas deju dziesmas vai arii diivains deju dziesmas, kuraam tiek pievienoti a capella fragmenti no aizkjeroshaam dziesmaam. Nu piemeeram: "They Know What Is What, But They Don't Know What Is What, THey Just Struck, What The Fuck..." Vai, piemeeram, "Monday night to the club, tuesday night to the club"...
Gribu Coburn - We Interrupt This Programm vinilu. Gribu veel daudz, daudz Four Tet singlus. Gribu izbljaut balsi pie Audio Bully's koncertaa, kad vinji speelees jauno "Audio Eq" un The Prodigy "Out Of Space" remixu, ko veel neviens uz pasaules bez vinjiem pashiem nav dzirdeejis! Im really looking forward to our trip to the Europe. Im really looking forward...
Es turpinu leenaam rakstiit romaanu. Vai pareizaak sakot, piefikseet dazhaadas liinijas. Viena ciinju biedra bez maz vai laulaataa draudzene ar kuru ciinju biedram esot "sava kaartiiba" prasiija, vai neveelos iesniegt savu romaanu Dienas romaanam. Es teicu, ka to jau vinja gribeetu gan samaksaat latjiku un 50 kapeikas un dabuut par mani panjirgaaties. Ciinju biedrs teica, ka mans romaans buushot biezs, sarkanos, cietos vaakos un maksaashot daargi. Es buushot bagaats, eediishot ceptas vistas un visi vienalga par mani njirgaashoties. Man visaa shajaa kaartiibaa vieniigi nepatiik vistas. Driizaak ciinju biedra filozofija par to, ko noziimee sveetlaime. Ne jau tur Njujorkaa piecos no riita censties "Finding Lennon" (taa buus veelviena graamata muuzha otraa pusee, kaut galvaa tas driizaak ir kaa mocumentary filmas uzmetums) vai Tokijaa supermaarketaa pirkt ziepju burbuljus. Nee, driizaak seedeet Alberta ielas apartamentos eest vistas un skatiities Panoraamu. Vistrakaakais ir tas, ka taa iisti liidz galam nav zinaams, vai vinjam gadiijumaa nav taisniiba.
Bet par romaanu, kura pirmaas nodaljas uzmetums bija lasaams maija beigaas...
Leenaam saak ieziimeeties romaana finaals. Vai vismaz viens no finaaliem.
To vislabaak raksturo dazhi dialogi (kaut dialogu konstrueeshana man sagaadaa diezgan pamatiigas probleemas):

***
"Where you from?"
"From Latvia"
"Oh... I was wondering quite recently what was a feeling for a young guy like you to live there in the beginning of 90's. 'Couse, you know I was here for the first time at the 70's and you couldn't spot the people from Polland, Lithuania, Bulgaria or Latvia here."
"Well, actually I don't think neither you nor your goverment ever paid any fucking interest about the subject. So, please shut the fuck up, you morron."
"Yeah, sure! You're fuckin' right! You're right, god dammit!"

***
"Un kaa ar sievieteem. Tu vispaar saproti sievietes?"
"Ko tu ar to domaa?"
"Nu, tu vispaar zini, kas notiek vinju ieksheejaa pasaulee".
"Es nojaushu. Nav tachu nekaada definiicija."
"Kaa to njem. Principaa ir. Tikai vajag pasham..."
"Nu tad nosauc to."
"Nemaisies pa vidu. Kaa Tu uzskati, kas ir pats svariigaakais attieciibaas?"
"Nu tur sapratne un veel visaadas lietas. Uzticiiba. Galvenais, lai abi cilveeki visu laiku justos labi kopaa".
"Un veel..."
"Nedriikst paljauties instinktiem, driizaak jaacenshas visu laiku saglabaat pareizu domaashanu."
"Ko tu ar to domaa?"
"Ja tu aizskrien liidzi instinktiem, tad tu esi manaa situaacijaa. Kas galiigi nav slikti, tachu tad peekshnji atskanjautaajums - kaapeec tu to man nodariiji, bet... Man nav ko atbildeet."
"Tu esi muljkjis. Ja sieviete dziivo ar Tevi kopaa, vinja domaa, ka tagad Tu ar vinjaam daliisi visu, kas Tev pieder. Tachu tu taa nekad neesi dariijis un nekad to arii nedariisi... Es Tev to nedriikstu teikt un Tev man jaaapsola, ka nekad neizpaudiisi man to, ko Tev tagad teikshu.
"Nu?"
"Bet sievieteem nekas nav svariigaaks par attieciibaam. Un diemzheel jums tas pilniigi nav taa un arii liidz galam nav saprotams. (...) Es reiz prasiiju gudrajiem, kaapeec tas taa ir, bet vinji teica - ja abas sugas buutu vienaadas, zustu interese dziivot."
"Bet tu aizmirsi par definiiciju..."
"Nee, to tu nupat dzirdeeji".

***
Visbeidzot graamatas finaals, kuraa abi varonji satiekas veesaa un sniegainaa decembra riitaa. Vinji tiekas Riigas nomalee, industriaalajaa zonaa, pie kaada benziintanka. Vinja seezh savaa mashiinaa, vinjsh piebrauc no lidostas taksometraa. Vinji abi izkaapj aaraa no braucamajiem un, neskatoties uz auksto laiku, dodas pastaigaaties pa tumshaam ielaam, un uz vinjiem noraugaas tikai satuntuleejushies ielu shkjuureetaaji. Un savaa sarunaa vinji nonaak pie sleedziena, ka shis tikpat labi ir saakums, nevis beigas. Vai driizaak, ka saakums un beigas shajaa situaacijaa noziimee vienu un to pashu. Un nav nekaada starpiiba vai ir 2005. vai 2025. gads - nekas jau principaa globaali nav mainiijies. Jo viirieshi par sievieteem nojaush tikpat maz kaa visa pasaule par Latviju. Vinji atvadoties apkampjas... Un shis mirklis nekad nebeidzas. Aust jauna diena un vinji staav sasalushi. Vinjam uz pleca ir plashu soma un noveles pashaas beigaas pie abaam ledus skulptuuraam piezogas bomzhi, atlauzh plashu somu un beernishkjiigaa priekaa virs Riigas jumtiem un skurstenjiem lidina plates.

6 comments | post a comment


browse days
my journal