pastkartes 2 (jaunaa sezona)
Saturday, July 2nd, 2005

Date:2005-07-02 13:20
Subject:Roskildes staasti 2 (I can't believe the things you said)
Security:Public

Visu pirms - par aptauju tas nav nekaads joks. Kaa sabalsosiet, taa arii notiks. Veco Vilsonu domaajams nekad vairaak nebuus iespeeja redzeet, tachu arii Bright Eyes upee ne vienmeer var iekaapt divreiz! :))

Tagad juutos diezgan shausmiigi. Roskildi turpina smaceet tropiskais klimats un peec vakarnakts izdariibaam ar miera piipeem (kas uzradaas kopaa ar kaadu pavecu daani), kaa arii kaarteejaas viskija dozas likvideeshanu, shodien beidzot man ir iistas festivaala pagjiras! Un saule taas nekaadiigi neljaava izguleet - juutos izmociits, izsalcis un nevienam nevajadziigs (kaut gan jau tas tikai te taa tagad rakstaas).

Dodamies atminjaas par vakardienu.

M83 (skat. atteelu) - ljoti vienkaarshi un parasti francuuzhi, kuriem ljoti patiik speeleet muuziku un kuriem nav it nekaadas staaru ambiicijas. Pashi uzskanjojas un 1 hr. garumaa nospeelee diezgan vienveidiigu setu. Tomeer neesmu vieniigais Eiropas jaunietis, kura miiljaako gada skanju plashu topa augshgalaa gozeejas Before The Dawn Heal Us, esam taadi vairaaki novaakushies un ljoti smiekliigi dziedam liidzi visaam skanjaam. Tomeer jaunais albums ir paarstaaveets tikai ar kaadiem 5iem numuriem, ljoti interesanti izklausaas gabals, kuraa mamma aizkavee saatanu, kas pielaviijies mashiinai. Kaa jau mineeju muuzika ir diezgan vienveidiiga un visu laiku M83 pashapmierinaati njemas ap gjitaaraam. Tomeer mees visi esam smaidiigi, jo vienojamies fantastiskaa korii pie Don' t Save Us From Flames un Teen Angst. Praataa naak diezgan pamatots saliidzinaajums ar Air, kurus redzeeju pasen - tachu ja Air patieshaam uz skatuves nedariija pilniigi neko, tad M83 vismaz izraadiija lielu apmierinaatiibu ar to, ko dara muuzikaa. Un Gonzalesa kungs nevienu vaardu nepateica daaniski, bet visu laiku peec dziesmaam teica Mersiii. Miilji.

Captain Comatose nemaz nespeeleeja un vinju laikaa veiksmiigi atklaaju lieliskas miikstaas vafeles ar saldeejumu un eedu gardu muti. Aizsuutiijis celja biedrus uz Audioslave (no taalienes dzirdeeju kaa Kornels pilniigaa nebalsii velk Be Yourself), pats ienjeemu labu skatu punktu uz puikaam un meiteneem, kas uz Eiropu principaa atbraukushi pirmo reizi. THE DEARS. Well, var jau buut, ka esmu patieshaam vieniigais, kuram shkjiet, ka The Dears solists atdarina Deimonu Albarnu, bet varbuut Deimons Albarns atdarina kaut kaadu melno cilveeku dziedaashanu? :) Jebkuraa gadiijumaa Dears lielais sastaavs un pompozaas kompoziicijas atgaadinaaja nedaudz Lambchop koncertu, tachu protams grupas daliibnieki bija daudz atraktiivaaki. Koncertu var sadaliit divaas daljaas - pirmajaa bija No Cities Left materiaals un milzoniiga puulja dziedaashana pie Lost In The Plot un nosleedzoshaa 22:The Death Of All Romance, tad pavisam jauns materiaals un seni reiritiji. Grupa dabuuja speeleet pat Encore, tachu visu fiilingu nedaudz pabojaaja skanjotaaju darbs, kas vispaar vakar daudz kur bija iipashi centiigs - biezhi mikrofonu skanja uz publiku tiek padota nepilniigi vai arii tiek aizmirsta padot vispaar, kameer monitoros shiem uz skatuves viss kaartiibaa. Taapat The Dears bija ieradushies noskatiities 10 daanju jauneeklji, kas bija nezheeliigi paardzeerushies, tachu zinaaja grupas hiitu arsenaalu un dziedaaja stipri skaljaak par solistiem.

Tad sekoja The Others. Kaut taas dziesmas baigi liidziigaas, bija forshi. Nokaveeju koncerta saakumu, tachu diezgan fiksi biju pie pashas skatuves un finaalaa pat uz This Is For The Poor ar iistu daanju panku (ar iistu grebeni) pat uzraavu 80. gadu cieniigas Manchestras dejas, par kuraam dabuuju nosodiijumu no apsardzes onkuljiem. Others galiigi nav jaunieshi, kaa biju iedomaajies, tachu solists ir viens atraktiivs tipinjsh, kas dauzaas, lec publikaa, piipee un visu laiku dzer alu. Visi paareejie grupas daliibnieki bija gjeerbushies kaa klauni, iipashi jaauzteic basists, kas bija sataisiijies kaa Roberts Smits. Others visaa shajaa juuklii smuki pieraadiija, ka UK aizvien ir iistaas rokmuuzikas lielvalsts un bija arii pagaidaam vieniigie, kas festivaalaa paruupeejaas par ljoti, ljoti labu energjijas dozu.

Peec shii koncerta sastapu beediigu Uldi, kursh bija atnaacis tikai uz 3 peedeejaam dziesmaam un lamaajaas, ka suuda The Tears deelj nokaveejis tik labu koncertu. Taa gadaas, draugi, taa gadaas... Toties Uldis mani pierunaaja no taalienes uzmest aci monstrozajam mega steidzham, kura tuvumaa labaak neraadiities, jo tur tieshi bija manaams muusdienu superklauns no seriaala The Osbournes kopaa ar visiem vecajiem Black Sabath. Diezgan smiekliigi, es jums teikshu. Un Ozijs miilji iepaziistinaaja visus ar grupu un pilniigaa nebalsii mauroja visu grupas hiitu arsenaalu. Aizgaajaam prom, lai nodibinaatu grupu VECAIS GADS, kurai buus lemts koncerteet klubaa DEPO pirmajaa janvaarii ap 3ijiem naktii. Daliibnieki buusim mees ar Uldi un vesela varza pashmaaju zvaigzhnju. Shii ideja ienaaca praataa peec Other Sides Of Sonic Youth paskatiishanaas. Superansambelja daliibnieki kopaa ar kaadu Japaanas IDM monstru graiziija troksni. Bez mitas. Visaadi varojot gjitaaras un speeleejoties ar maziem sampleriishiem! Un bez nekaadaam izmainjaam - tikai un vieniigi troksnis. Es teikshu - taada Sonic Youth instalaacija. Publika gan iisti to shkjiet nesaprata...

Death From Above 1979. Ljoti traki viiri, kas normaali iedereetos klubaa DEPO. Viens dauza bungas, otrs dzied. Tad viens arii visu laiku pamanaas gjeerbt nost visaadus apgjeerba gabalus. Uz mirkli tas viss ir smiekliigi, tachu taa kaa muzikaalais pavadiijums ir visai shkjidrs un visaadi instrumenti vinjiem arii atsakaas darboties, tad tomeer izdomaajam labaak aizdoties uzmest aci uz Junior Senior. Daanijas homoseksuaalju superbends gan diemzheel ir diezgan shvaks un Juniors ir notieveejis. Savukaart jaunie gabali (move your feet nesagaidiiju) ir diezgan Boney M orienteeti numuri un prieku iipashi nesagaadaa.

Ap pusvieniem izdomaajam papuutinaat kaajas pie deju telts. Un tieshi tur uzstaaties saak AUTECHRE, kuri pieraada savu Underground slavu un uz savu shovu izsleedz pilniigi visas gaismas un video ekraanus. Pusotra stunda ar lauztiem ritmiem pilniigaa tumsaa. Domaaju, ka var nokjert shitaa arii paniskas bailes. No visa shii britu movementa man tomeer aizvien vislabaak patiik Plaid un Bola. Miers un beerzinjsh.

Un taa jau klaat 2i naktii un celja biedri saka, ka aaraa auksts un nekaa vairaak nebuus, tachu kaut kaa peec nelielas draugiem.lv pauzes (shiten pie kompjiem iegriezhamies diezgan biezhi), tomeer vinjus pierunaaju aizskriet uz Daanijas labaakaas grupas MEW koncertu. Un... Labi, ka pierunaaju, jo MEW uzliek treknu punktu pirmajai dienai un kaa allazh ir fantastiski. It kaa nekas nav mainiijies pa triis gadiem, kopsh vinjus redzeeju ieprieksh pirms Manic Street Preachers, shkjiet nedaudz arii Glasto, taas pashas indie video projekcijas un solista balss pasakainaas modulaacijas. Tachu shis pasaku poproks glaasta ausis un leenaam diena ir beigusies. Atkal ir Ziemassveetki. Uz skatuves video ekraana snieg sniegs un MEW dzied She Came Home For Christmas. Kaads Daanis pagriezhas pret mani un saka, ka taa ir vinju labaakaa dziesma. UR to noveeru, pagriezhas un saka - vinjsh man shkjiet Tev teica: "Es esmu shiis dziesmas autors!" :))

Tad seko vakara nosleegums ar putnu trelljiem pie telts. Un uzrodas kaut kaads daanju zhurnaalists un kopaa ar viskijiem tiek iebaudiits arii pavisam simboliski hashishs. Izraadaas Daanijaa tagad ir taa. ja Tevi nokjer ar Hashishu Tev ir jaasamaksaa 40 ls soda nauda un staigaa taalaak ar savu hashishu. Znachit taa piipeeshana tomeer aizvien sheit ir legaala. Un taa arii klaat ir pelniits miegs, atkal jau lielaako nakts dalju teltii pavadu viens pats. Tachu iemigshanu nedaudz patraucee, bet par fantastisku Roskilde 2005 momentu paruupeejas kaiminji, kas 5os no riita atskanju Elvisa #1 hiitu izlasi. NO visaam teltiim paceljas liidzi dziedaataaju koris un no miega varam atteikties veel kaadu stundu... :) Shoriit mums visiem ir pagjiras un UR saka, ka rakstiishot auto-biograafisku romaanu par sevi un arii par mani tur shis tas buushot rakstiits. Es saku, ka vinja romaanaa labpraat buutu ar pseidoniimu Laimonis. UR draud, ka vinjsh par visiem uzrakstiis... Lai raksta!

Shaadaa nogurumaa jaadodas taalaak festivaalaa. Pagaajushajaa gadaa tieshi sestdienaa festivaals taa pa iistam saakaas un ceru uz kaut ko liidziigu arii shoreiz. Peec 50 minuuteem Khonnor, veelaak Devendra Banhart, Plantlife, Mylo, Royksopp, The Hidden Cameras, Four Tet. Ja buus speeks un gribeeshana, arii Duran Duran un Carl Cox. Sorry, Foo Fighters un Green Day, gluzhi taapat kaa liidz shim paareejaas supergrupas, ignoreeshu!

p.s. esmu arii beidzot pazaudeejis balsi. Bljin. 'Cos it's the same old plot these things...

p.s.s. bildiites turpina kraaties SHEIT! Un veel sho to varat apskatiities ieksh www.rockphoto.dk


 

2 comments | post a comment


browse days
my journal