mry's Journal

History

13th April 2004

11:09pm: when my authorities fall
Es gribu nomest visu, kas mani par kaut ko padara, jo tas mani ir padariijis par "kaut ko" - kaa vienu no "ko" un devis neesoshas atshkjiriibas un atshkjirtiibas tiesiibas -
un jebkuraa mirklii es varu kljuut par citu "kaut ko", nomainot draanas un runasveidu; tas padara buushanu par "kaut ko konkreetu" tukshu un bezjeedziigu.

Cilveeka uzvediiba ir pilniiga tikai shauraa videe (vairaakumaa). Taapat arii patiesiiba un realitaate (iisteniiba). Staigaajot no vienas vides uz otru (vai nokljuustot to kruspunktaa), buut perfektam (atbilstosham, funkcioneejosham) ir tikai piemeeroshanaas jautaajums.

Apzinja deformee pasauli - tu esi akls no vienas puses, un tu esi maakslinieks - no otras. veelmes piepildaas un briinumi ir tas, kaa tu skati pasauli. Tu redzi to, ko gribi redzeet. apzinja ir fokuseets kadrs garaa filmaa, un atminjas trauceejumi apliecina laika liiniju, kuraa apzinja speej funkcioneet. apzinja padara tagadni par mirkli - koncentreetaam kraasaam un notiekoshaa 'filmeeshanu', pagaatne izzuud un naakotne arii eksistee tikai tagadnee. apzinja ir ziepjutrauka objektiivs.

Esmu uzceelusi savu pasauli par pilniigu vidi, kuraa apliecinaat savu [apzinjas] uzskatu pareiziibu un kuraa apliecinaaties ar fizisku slodzi, lai sajustu robezhas. esmu apstaajusies pret visa subjektivitaati un sapratusi, ka subjektivitaate ir ierobezhotais skats, iedomaajoties sevi skataamies no augshas, respektiivi, sokraatiskais "es zinu, ka es nekaa nezinu". es zinu, ka nekaa nezinu, un zinu, ka tu arii zini kaut ko, bet vari nezinaat to, ko zinu es. we see things different. subjektivitaate ir attaisnojuma pamesls, varbuut pietiek atvainoties un turpinaat dziivot iluuzijaa. Esmu uzceelusi savu pilniigo pasauli un tagad pa kjiegjelim to izaardiishu. teelu nomainja mani vairs nedara laimiigu, apzinjas paarvaldiishana un pasaules 'radiishana' taapat. es zinu, ka skats uz lietaam var buut plashaaks par priekshstatu un pieredzes piedaavaato.

No vienas dzijas var uzadiit dazhnedazhaadas lietas un var taas izaardiit un adiit pa jaunam.
Pielaidiisim uguni savaam dzijaam!
Current Mood: destruktiivs
Current Music: depo
Powered by Sviesta Ciba