Munthon - Post a comment

About Post a comment
HaossMarch 29th, 2005 - 06:49 pm
Shoriit taa pavisam nemanot, pie kafijas kruuzes (manas lielaas kruuzes) ienaaca praataa nu pilniigi nenokaa jautaajums - kas tas taads vispaar ir (subj.)?
Paveramies pret debesiim naktii - forshi, zvaigzniites midzhinaas, taa diezgan haotiski izmeetaatas, ne. Kopsh sendienaam viediem viiriem nav paticis tas haoss un tad nu shamie saka zvaigzniites siet kopaa un ziimeet bildiites (skaisti tachu!!!). No muusu subjektiivaa skatu punkta jau itkaa ok. Bet no shodienas skatijuma katrai zvaigzniitei speeki (gravitaacijas u.c.) ir iedalijushi savu vietu un pilniigi logjiski ka tieshu tur taas atrodas.
Cits piemeers. Pavisam maziitinjsh. Molekulas shkjidrumaa paarvietojas haotiski (taa saucamaa Brauna kustiiba). Bet patiesiibaa tas tik no pirmaa mirklja taa izskataas, patiesiibaa, ja njemtu veeraa arii apkaarteejo moekulu tikpat haotiskaas kustiibas, tad muusu njemtaa molekulinja kusteetos tieshi taa kaa paredzeejaam.
Shaadus piemeerus vareetu atrast veel un veel.

Secinaajums. Par haosu sauc paraadiibu (dabas, biologjisku, kjiimisku, dajebkaadu), kuras rashanaas apstaakljus cilveeks vai to grupa nespeej (vai negrib) pilniibaa uztvert un analizeet.
Vai nav kaut kur dzirdeets? Mman tas atgaadina religjiju pamatpostulaatus. Tik visvarenaa haosa vietaa 1..oo dievi.
Secinam taalaak - dievs (vai dievi) ir tie likumi (dabas, biologjiski, kjiimiski, dajebkaadi) kas ir aarpus zinaashanu loka.
URAA Esu pieraadijis dieva eksistenci. Tik tagad jaapadomaa vai tas ir viens vai vairaaki, vai Dievs jaaraksta ar lielo vai ar mazo utt. Bet tas jau ir cilveeka subjektiivaas intepretaacijas jautaajums.
Reply to this:(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba