minikin ([info]minikin) wrote on June 8th, 2011 at 07:08 pm
Šodien iepazinām pilsētu no nedaudz citas puses - tās vecos rajonus. Tur sava specifika, savas smaržas un smakas... ojā, smakas. Reizēm te uz ielas sastopies ar TĀDĀM smakām, ka pat grūti ieelpot... Bet tas pieder pie lietas, jo vismaz zini, ka visticamāk atrodies ķīniešu tradicionālo dzīvojamo būvju (hutongu) tuvumā.
Šodien bija arī kārtējais mēģinājums iekasēt no mums dubultu samakstu par muzeja/vārtu appmeklējumu. Uz jautājumu par cenu, atbilde bija: "20 juāņi". Pieredzes mācīta, pārjautāju: "Vai par mums abiem diviem būs 20?" Vīrietis pārliecinoši māja ar galvu un sacīja "jā". Iedevu 50, pretī saņēmu 10 juāņus un divas biļetes... Ātri sāku pārjautāt: "Bija taču 20 par abiem!?" Vīrietis rādīja uz mani un teica: "Tventī", un tad to pašu uz Edgaru... Klasisks gājiens... Negribējās lai jau atkal tā klaji apčakarē. Sāku iet vīrietim līdzi un dot atpakaļ biļetes, sakot, ka par tādu cenu mani tas muzejs neinteresē... Te nu bija. Dabūjām atpakaļ savus 20 pārmaksātos juāņus un studentu biļetes par īpašo cenu. Njā, tikai nekur nav teikts, vai arī tie 10 juāņi nav pārmaksāts... Bet nu nekas. Cena patiesībā taču patīkami zema, un arī skats no vārtiem uz apkārtni bija smuks, tā kā viss bij labi :)
Tāpat šodien klīdu pa megapoli viena... Pirmo reizi šeit... Nomaldījos... Atgriezos atpakaļ pie metro, kur izkāpu, un sāku savu maldīšanos no gala. Visu iecerēto maršrutu iziet neizdevās, labākajā gadījumā tikai pusi, tomēr bija forši. Vietējie bieži vien uzlūko kā kaut ko neredzētu... Nevaru vēl pie tā pierast.
Vakaru noslēdzām ar vietējo augļu degustāciju. Garšas ziņā uzvarēja papaija :)
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.