|
Janvāris 29., 2007
meiteens | 23:54 - kas tik neizrādās... Latvijas iedzīvotāji vēstulēs laikrakstu redakcijām un intervijās asi
nosoda cukurfabriku slēgšanu, jo vēlas arī turpmāk iegādāties vietējo
kvalitatīvo cukuru. Viņi ir pārliecināti, ka ievestais cukurs būs daudz
dārgāks un sliktākas kvalitātes. Turklāt tikai dzimtenē izaudzēta un
ražota pārtika var būt īsti veselīga tās tautai. Gadu simtiem dzīvojot
noteiktā areālā, būtne adaptējas tā bioķīmijā. Pēkšņa areāla maiņa
sagādā organismam pāradaptācijas grūtības. Tālajos ziemeļos dzīvojošie
cilvēki var pārtikt no jūras dzīvnieku gaļas vien bez jebkādām
veselības problēmām, bet citu areālu iedzīvotāji, nokļūstot ziemeļpolam
tuvajos apgabalos, jau pēc pāris mēnešiem saslimst ar smagu C vitamīna
trūkumu organismā. Tādējādi arī Latvijas cukura ražošanas pārtraukšana
var nelabvēlīgi ietekmēt tautas veselību.
|
Reply
|
|
|
Sviesta Ciba |