tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-09-17 22:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

Klusā daba pēc dušas ar lūpu balzamu.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]romija
2014-09-18 09:56 (saite)
Tu man asociējies ar vanesu http://www.youtube.com/watch?v=Ulay2FvUEd8

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gaujard
2014-09-18 10:17 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-09-18 17:08 (saite)
Pēc sejas (un zobu šķirbas) - kaut kas laikam ir, bet pēc parametriem - esmu kings kongs salīdzinājumā ar to mikroskopisko dūdiņu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]evy
2014-09-18 16:10 (saite)
es, kaa vienmeer, par taviem matiem fanoju! :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-18 17:07 (saite)
Paldies! Starp citu, gribēju pajautāt - lai strādātu valstī, kurā Tu tagad dzīvo, cik sarežģīti bija dabūt darba atļauju?
Gribētu zināt, vai tajā pusē noteikumi ir mazāk specifiski kā šajā galā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]evy
2014-09-19 11:04 (saite)
viss ir [no seerijas] simple yet complicated. latvieshiem iebraukshanai aae viiza vairs nav nepiecieshama, bet tas tuurisma noluukiem. ja dabon darbu, tad darbs taisa augshaa viizu, kuram piekabinaas vesela virkne citu padariishanu, piemeeram, kontrakts [sor of darba liigums], kursh parasti ir uz nenoteiktu laiku. meedz buut arii uz noteiktu laiku. atkariibaa no kompaanijas, kuraa grasies straadaat, statusa - government, semi-government or private - tiek pieshkjirta residence visa, kuraa arii noraadiits kompaanijas nosaukums un tavs ienjemamais amats. respektiivi, tu piesaisties kompaanijai uz laiku, kursh tiek atrunaats kontraktaa (labour visa [privaatais sektors] tie parasti ir divi gadi, kuru laikaa, ja paartrauc kontraktu, tad uzliek 6 months ban [attiecas tikai uz jaunas darba viizas ieguushanu, ne iebraukshanu valstii kaa tuuristam] - shajaa laika nevar nevienaa citaa private kompaanijaa straadaat, ja jaunatrastaa alga ir zem aed 5000).
government un semi-government (arii dazhas private sector) kompaanijas parasti izsniedz immigration visa, kurai nav tik strikti noteikumi, lauzhot kontraktu. vinji neliek 6 months ban un driikst paariet straadaat citaa kompaanijaa kaut uzreiz.
ja ir ieguuta viiza [vienalga, vai zem immigration vai labor], kaa jau mineeju, tu esi piesaistiita konkreetajai kompaanijai un peec likuma nedriiksti straadaat papildus algotu darbu.

ceru, kaut cik sakariigi aprakstiiju. man jau pashai tas viss liekas tik vienkaarshi, jo diendienaa ar to jaastraadaa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-19 19:46 (saite)
O, paldies par veltīto laiku! Man tikai viens palika neskaidrs - piemēram, Kanādā un Jaunzēlandē (un citās tādās valstīs) uzņēmumiem ir jāiziet baigais birokrātiskais čakars, lai pieņemtu darbā ārvalstnieku, turklāt, tikai tad, ja uzņēmums pierāda, ka nevar atrast vietējo, kas var konkrēto darbu darīt, tikai tad atļauj pieņemt darbā ārzemnieku. Vai tas nozīmē, ka AAE uz to skatās mazāk strikti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]evy
2014-09-20 09:32 (saite)
tieshi taa! jo sheit vieteejie ir tik bagaati un slinki, ka straadaat vinji neveelas. te nekas nevienam nav jaapieraada, ja nu vieniigi tava pashas atbilstiiba pieteiktajam amatam :)

es berliinee taadai birokraatijai gaaju cauri, beigu beigaas straadaaju "nelegaali" - uz papiiriem bezatalgojuma prakse, iisteniibaa sanjeemu aldzinju in cash :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]merkela
2014-09-18 21:21 (saite)
like. Glamūrīgi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-19 03:09 (saite)
Paldies! Laikam par daudz america's next top model saskatījos :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?