Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2015-01-30 05:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
burti par rising world
Mana ieinteresētība mainkrafteros nav saistīta ar survival žanru kā tādu - neteiktu, ka esmu liels fanāts bezgalīgajām sudmaliņām ar nedzīvo pilsoņu ordām (vienīgais, labprāt pats paspēlētu par zombiju, ar draugiem ietu palīgoties pa ielām vai izliktos par beigtu uz noliktavas grīdas, lai pēkšņi iekostu kājā kādai fifīgai brunetei). Nē, tā ir saistīta manu dziļo nemīlestību pret SimCity seriālu, kas ir sitībīldinga negals, posts un dedends, ja agrāk bija vienkārši viss slikti, tad tagad tā jau ir diskotēka psihiatriskajā slimnīcā tiem, kam pāri divarpus. Laba sitībīldinga nav vispār, tāda, kas detalizēti ļautu no skreča saprast, kā funkcionē dažādas dzīvi nodrošinošas sistēmas (vienīgais labais, par ko varu pateikt vārdus - kā tropico strādā enerģētika, protams, drausmīgi brutāli un primitīvi, bet vismaz kaut kāda ideja ir aiz muguras). Šajā sakarā pa atomiem izjaucamās un saliekamās mainkrafteru konstruktorpasaules varētu būt vispateicīgākais placdarms manai vēl neatmestajai cerībai, galvenais, virzīties uz konstruēšanas pusi, nevis miroņiem pamestajā benzīntankā.

Idejas ir izmētātas pa visurieni, bet pamatuzstādījumu ziņā vistuvāk tēmai atrodas vācu izstrādātāju veidotais Rising World, kas ir un vēl ilgi būs early acess alpha utt, taču sākotnējie developu principi ir daudzsološi, runa iet par evolūciju no ogām/medībām līdz pat dzelzceļiem, un tas ir tikai sākums - tālāk vairs vienīgi bezgalība. Nu čo,pastāstīšu par iespaidiem. Kas ir vairāk nekā savādi.



Pirms Olimpa dievi mūs no helikoptera iemetīs cilvēces neapdzīvotos džungļos nežēlīgajā survival modē (šķiet, jau ar kaut kādām drēbēm, tas nav Rust, kur visu pasākumu nākas pavadīt ar pliku pakaļu vārda tieš.noz.), paralēli apbruņojot ar cirvi un cērti (tāds c&c generals, jā), vēlos ieminēties par parastajām starta stratēģijām šādos gadījumos. A stratēģijas parasti ir tādas, ka mēs meklējam kaut ko līdzīgu konservbundžai vai vismaz lapu tūtiņai, kur varētu ieliet ūdeni, pēc tam kaut kur meklējam uguni, lai šo pašu ūdeni uzvārītu (jo, biedri, zemes ēšana un dzeršana no peļķēm noved pie dizentērijas, tas tā ir!), lai beigās četrrāpus rītu nepazīstamas ogas tieši no pudura, moš, paveiksies. Skaidrs, ka ne par kādām medībām nevar būt ne runas, kamēr mēs nevaram uztaisīt vismaz cilpu kādam trusim-invalīdam. Pirmais, kas mani sveicināja Risen World bija..

...lekna rozā cūka, šķiet, no rīgas miesnieka reklāmas kampaņas plakāta, kas ar šņukuru piebakstīja pie kājas. Jāsaka, ka pirmais, kas nopietni traumē, ir dzīvnieki ar atslēgtiem instinktiem. Nevarētu teikt, ka viņi no tevis baidās, drīzāk viņi tevi ignorē un nereti kaut kur jaucas pa kājām. Ar laiku sāc justies kā Sniegbaltīte Disneja multenē, kurai apkārt griežas vīterojoši putniņi, pie sāna glaužas stirniņa, un blakus līksmi ķepas plaukšķina uz zemes sēdošs lācēns. Pēc šāda pacifisma jau ļoti gribas uzreiz kļūt par veģetārieti, taču kokiem mizu mums aizliedz grauzt spēles dzinējs. Situāciju nemaina arī centieni sarīkot slāfterfestu, divas cūkas zarubījot ar cērti un rituāli svinīgi pārgriežot rīkli melnajam āzim, četrkājainie draugi tādiem sīkumiem nepievērš uzmanību. Vai nu tāda ir vācu izstrādātāju izpratne par pirmatnējo neskarto dabu, vai arī nacionālo īpatnību dēļ viņi pastāv pie uzskata, ka treknu sardeļu virtenei mehengladbahas gaumē ir jābūt piejamai pie rokas jebkurā diennakts brīdī - es nezinu, taču par badu varam aizmirst.

Tāpat kā par ūdeni. Kā daudzi citi forumu participanti, es arī meklēju kādu ūdenstilpni, pie kuras varētu uzcelt savu pirmo pagaidu nometni, lai nepārtraukti nebūtu tur māte no akas ūdeni nes, bet nekādas upes vai ezerus es neatradu. Dinamiskās laika apstākļu sistēmas nav, tātad nav arī lietus. A nav ūdens - nav slāpju.

Nocirtis mežā savu pirmo liepu, es konstatēju, ka varu no šiem trīs bluķiem uztaisīt faktiski visus darbagaldus, a ar šiem ar darbagaldiem varu uztaisīt visu pārējo. Vārdi "visu paŗējo" ir jāsaprot ļoti konkrētā nozīmē - tas ir, es varu naturāli taisīt bauhausa logus; Rising World par nepiedāvā parotaļāties ar smiltiņām stikla izstrādei, absolūti tāpat viņa izturas arī pret dzelzi, kas tiek iegūts, acīmredzot, pa taisno no lietotāja ar kanādiešu spirta toksīniem bagātinātā organisma, jo es kaut kā pamanījos bez mazākās piepūles uzkraftot teitoņu zobenu, ar kuru dauzīt pagāniskos suķus kļuva divreiz ērtāk un divreiz bezjēdzīgāk. Ar laiku nostiprinies pārliecībā, ka ar kapli var uzcelt Ņujorku. Patiešām, dizaina iespējas ir tādas, ka mierīgi var uzkonstruēt auksti moderno haiteka general motors hedkvarteru cienīgu ēku, pa kuru staigāt ar jau minēto teitoņu zobenu, bet apkārt modernajām kobalta sienām skraidīs sivēni ar kazām. Šiza. Ak, jā par hausbīldingu.

Mainot akmeni, protams, var, ar hidrauliskā kurmja sparu mēs ieurbjamies pirmajā kalnā. Kas ir interesanti, mainot akmeni ir iespējams bezgalīgā dziļumā, ja varēja ticēt koordināšu rādītājiem, tad kaut kādā brīdī es pamanījos izdolbīties cauri zemes kodolam, kur, varu jums kā noslēpumu izstštīt, ir tikai tie paši sūdi un akmens. Tajā pašā laikā mums neļauj rakt zemi, un tas pacēla vēl jaunus jautājumus. Tomēr nama būvniecība (ja ir pieejams akmens un attiecīgi mūris ar naf-nafa rasējumiem), manuprāt, ir tāda, ka no sākuma tu izroc bedri, aizlej viņu ar betonu, vēl ir labi, ja ir kāda armatūra, nu tad arī cel tur sienas un sijas, a vot huj. No akmens kubikiem var izveidot tikai platformu uz zemes, un ja pirms tam ar izkapti nenopļausi zāli, viņa tev lepni un netkarīgi augs cauri akmens grīdai. Taisnības labad jāsaka, ka izkapts kā instruments ir domāta vairāk angļu mauriņa pļaušanai, no kura vēlāk varēs dzīt nost nabadzīgos bastardus ar vārdiem jūs atrodaties uz mana privātīpašuma. Pirmā patiešām labā lieta Risen Worldā - grābeklis. Viņš strādā apmēram tāpat kā terrain leveling rīks, tobiš, noskrāpē no zemes nost vispār nahuj visu. Bedres var aizliet ar dubļiem. Karoče, vienlīdzīgu virsmu celtniecībai ir iespējams panākt.

Otra labā lieta, kas pie mums te atrodas - minerāli nepārkraftojas vairs tikai mainkrafta klučos, bet arī cilindros (žogiem un kolonnām), kā arī kaut kādos slīpos tetraedros (man liekas, tas ir kāpnēm). Tik tālu gan vēl neesmu ticis un laikam arī netaisos. Wait another year.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

ar kapli var uzcelt Ņujorku!
[info]nova
2015-01-30 08:18 (saite)
paldies:) varētu iedot maniem bērniem palasīt, tikai " huj" jānoblūrē:)P

(Atbildēt uz šo)


[info]zivs
2015-01-30 15:08 (saite)
īsāk sakot, nav vērts?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?