Journal   Friends   Calendar   User Info   Memories
 

marija_jekabs' Journal

23rd February, 2008. 11:55 am. bet ieslēdzas vienaldzība

grūti atgriezties tur, kur neviens negaida.

Make Notes

23rd February, 2008. 5:28 pm. mariam un es ticu tam, ka kādu dienu..

un ja nu es nebūtu satikusi šo puisi, kura vārdu vēl aizvien nespēju atminēties, vai es tuvākajā laikā būtu jutusi sava dzimtskoka asinis tik strauji ritam manī? vai būtu jutusi, ka beidzot jāuzzina kas vairāk par šīm vectēva atstātajām īpašajām mantojuma lietām.. vai es būtu iedomājusies, ka ir pienācis laiks atzīt savas šķaidītās asinis, kuras manam tēvam nekad nav patikušas un licis manai mātei klusēt.
un es atceros, ka opaps reiz rakstīja un mācīja arī mani rakstīt ivritā, bet es vairs neatminos, jo to jau nedrīkstēja atklāt par nopietnu vai paskaidrot. Bet šis puisis man stāstija par visu to un pēkšņi es jutu, ka esmu meklējusi savu vietu un piederību pavisam citur, pavisam nepareizā virzienā. un nu es zinu, ka, iespējams, mana vieta ir tieši tur, ka tieši tur es spēšu just piederību.
un opapa atstātais mantojums ir svētīts. un tāpēc jau nav jābrīnās par to, ka, idzirdot joku par ebrejiem, manī pamostas aizvainojums vai kas tāds, neapzinoties, ka tas ir manās asinīs. un es nekaunos no tā, ka esmu Marija, ka esmu ebrejiete, šķaidtīta, bet tomēr ebrejiete.
un kad māte man to stāstija, viņa stāstīja to ar prieku, ar asarām acīs manas intereses un ne-kaunības dēļ, jo viņai visu mūžu likts klusēt un kaunēties par to, kas viņa ir, aizliegts izzināt un aizmirst.

un tā nu manī dzima spēciga apņemšanās.
pirmdien dodos uz ebreju biedrības centru, kur uzzināšu par valodas un rakstības apguvi, kas būt grūta, taču man noderīga, kā arī plānos ir Izraēlas apciemošana, par kuru man tik daudz kas stāstīts- gluži kā par paradīzi. iespējams, esmu nohipnotizēta, tad tas bijis labs darbs!

viņš teica, ka mans pirmais bērns būs puika.
un gaidot kopā ar mani reisu no pulkstens ~19.00 līdz ~5.00 (vēlāk) runājot, smejoties, klejojot pa milzīgo Madrides lidostu.. viņš pēkšņi apgalvoja, ka viņam esot sajūta, ka mēs esam pazīstami jau ilgāku laiku- un tas bija abpusēji. šis puisis studē māklsu. viņš ir ļoti gudrs, zinošs, labi orientējas vēsturē, utt.

viņš solīja, ka atdradīšu to, ko meklēju dzīvē un pasaulē.

Make Notes

Back A Day - Forward A Day