Veni, vidi, illusi - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Marats Siļķe

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Diskonts Patiesība ATATAT! ]

"Izglāb valsti!" Pirmā daļa. 13. Okt 2005|18:24

maratssilke
Bieži vien nākas dzirdēt, par to, ka valsts ir nabadzīga, tai neklājas labi. Medicīnas sistēma esot pilnīgā pakaļā. Skolotājiem zemas algas. Nabadzība. Alkoholisms. Narkomānija...

Domāju, ka daudzi ir pie sevis prātojuši: "Bet kā es varu palīdzēt?"

Neuztraucieties! Man ir risinājums!

Beznīns. Jā - benzīns! "Bet kā?", jautāsiet jūs. "Elementāri!", atbildēšu es.

Šajā bildē var pavērot, kā veidojas degvielas cenas. Kā jūs labi redzat, no katra degvielas litra 26,8 sant. ir akcīze. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē to, ka par katru litru benzīna, ko nopērkat, ziedojiet valstij 26,8 santīmus. Šī ir viela pārdomām. Tālāk, pats risinājums.

Tātad, atkal rodas jautājums "Labi, bet kā lai es panāku, ka degvielas patēriņš pieaug?". "Elementāri, muļķīt!", atbildu es.
Mums ir nepieciešamas liellitrāžas motori. Veci, jauni - vienalga. Galvenais ir patēriņs un bagāta valsts. Paskatieties kaut vai uz ASV. Tur, ja tev ir motors mazāks par 3l, tad tevi uzskata par geju. Attiecīgi, visa valsts braukā ar milzonīgiem motoriem. Vai valstij trūkst naudas? Atbildiet paši.

Mums ir vajadzīgi auto, kuru motoru litrāža ir ne mazāka kā 2 litri. Visiem parējiem ir jāsaprot tas, ka ar mazākiem motoriem braukā tikai pediņi un dažādi dabas aizstāvji (lasi - plikās dirsas proletārieši).

Rekomendēju, piemēram, Audi 100. Degvielas patēriņš pilsētā 14 litri! Parēķinam? 14x0,268=3,752. Brīnišķīgi. Par katriem 100km, ko esmu nobraucis Rīgā, ziedoju valstij vairāk kā 3,5 latus! Ja dzīvo ārpus Rīgas un brauc ar auto, teiksim 100km dienā (50km turp, 50 - atpakaļ). Patēriņš 10l/100km. Parēķinam? Jā! Valsts dienā saņem no sava apzinīgā pilsoņa veselus 2,6 Ls dienā! Es tiešām nožēloju, ka nedzīvoju ārpus galvaspilsētas un neesmu spējīgs tik ļoti palīdzēt valstij.

Es jau dzirdu kritiķus. "Piesārņojums! Veselība!"
MUĻĶĪBAS! Rīgā ir tik daudz mašīnu, ka valsts bez problēmām spēj ne tikai samaksāt par tiek dažiem desmitiem cilvēku, kuri sarijušies putekļus, bet arī iestādīt jaunus kokus. Un vēl paliks pāri gan skolotāju algām, gan medicīnai, gan alkoholisma un narkomānijas apkarošanai. Un vēl par piesārņojumu Rīgā. Ja pēc iespējas vairāk cilvēki dzīvotu Rīgas rajonā, tad piesārņojums sadalītos pa lielāku laukumu mazākā koncentrācijā un, attiecīgi, pat tie daži desmiti dumjo kājāmgājēju varbūt nesarīsies putekļus!

Kāds varbūt sacīs: "Bet sabiedriskais? Tajos 20 santīmos arī ir nodokļi!", un atkal man jāsaka: "Mūļķības!". Visiem jau sen ir zināms, ka konduktori ilgstoši apkrāpj valsti! TTP un autobusu pārvaldes (?) vadība arī nav nekādi labie puiši! Korupcija! Bet ar benzīnu nošmaukties ir grūtāk! Sabiedriskais transports ir nabadzības pazīme, kas jāizskauž!

PALĪDZI VALSTIJ! IELEJ VĒL LITRIŅU!
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: