MēS vIsI mIrSiM! - Post a comment
[Recent Entries][Archive][Friends][User Info]
|
10:39 am
mamuts[Link] |
Re: ;)) Na-a. Par marinēšanu runājot - citāts: "Ministri šodien interesējās, vai viņu atbalstītais noteikumu projekts neliegs tirgot līdz šim ierasto sāli, īpaši ņemot vērā iecienīto dārzeņu sālīšanu. Arī premjers Aigars Kalvītis (TP) mēdzot marinēt sēnes. VM pārstāve sacīja, ka ir veikti vairāki pētījumi, kas apliecinājuši, ka jodētais sāls sālīšanai un marinēšanai noder tikpat labi, kā līdz šim tirgotais. Turklāt pārtikas pārstrādē varēšot izmantot arī līdz šim lietoto sāli."
Marinēšanai pilnīgi vienalga, vai sālij ir jods klāt vai nav - un nelielos daudzumus tas ir vienmēr sālij klāt, jo pat pazemes sāls iegulas reiz ir bijušas jūras sastāvdaļa.
Tie 0,002% joda JONU satura nozīmē, ka uz 1kg sāls būs:
1% ir 1/100=10g 0,1% - 1g 0,01% - 100 mg 0,002% - 20 mg joda jonu. Sīks sāls graudiņš apmēram tikpat daudz arī sver.
|
|
|
| |