macrome - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
macrome

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

"Targa 3" Feb. 9th, 2004|03:39 am

macrome
"Kultūras balss super Sv.Targa 3" ir mixed media performance;
vēl varētu teikt: svaiga karte ceļotājam, kurš nezin savu galamērķi, jeb aizej tur nezinkur.

Telpa: audio/video instalācija ar sadzīves priekšmetiem, dažām mēbelēm, datoru (varbū arī mazu skatuvīti, bungu komplektu, dušu, stieni) atvērta apmeklētājiem 3 dienu garumā; vienreiz dienā - mixed media performance; pārējā laikā pieejama vide un resursi: īsformāta textu izlases, dzej. krājumi, filmas, klipi, internets uc.

Izejas punkts: mūsdienu Latviešu īsformāta teksti (+/-dzeja) - vārdos, burtos, melodijās (te s domāju par to atšķirību kāda ir kad tu dzirdi vārdu un kad redzi vārda rakstisko(grafisko) attēlu). A mākslinieki (vai tas ir pareizs vārds? varētu būt aktieri - no angļu act - darboties - darboņi; vai arī - artisti?;) skatītāju acu priekšā manipulē ar video attēliem, skaņuplatēm, sintezatoriem un sensoriem, kā arī telefonu uz kuru kāds var piezvanīt, internet chat un citiem ārējiem skaņu un attēlu avotiem. Viens no uzdevumiem - ļaut aplūkot tekstu no dažādiem skatpunktiem +novērtēt teksta un medija attiecības.

Tālākais = super Sv. (supersvaigs vai supersviests (vienu nakti gāju uz māju, iegāju veikalā Santa un Barbara; sāku pētīt salātiņu kārbiņas - esmu īpaši piesardzīgs jo uzturā nelietoju gaļu; Saturs: krējums, kartupeļi, burkāni, zirnīši, garšvielas, super sv. )

Norise sadalīta 4 nosacītās daļās. Katras daļas ietvaros pastāv noteikta nenoteiktība;
I Prognozējamā realitāte: cilvēks darbs daba sabiedrība sadzīve tv uc
II Neprognozējamā realitāte: mīlestība kaislība nāve izmisums etc
III Mistiskā realitāte: nedzimusī pasaule nāve mirusī pasaule bērnība rituāls
IV Mīlestība: miers skaidrība tīrums
tiem aktieriem-artistiem uz katru noteikto daļu, tiek dots nenoteikts daudzums noteikta tipa informācijas, kuru tad viņi apspēlē; nu stulbs piem piem\eram: DJ(vaig vienu dj jo tas jau arhtip. tomr), taatad dj pamet adatu trinoties gar plates etiķeti - ka fff ka ffffth, ka fff ka ffffth.. , izvelk basketbola bumbu un driblējot deklamē:

http://www.delfi.lv/archive/article.php?id=3262432
Mana tu mana tu Mana tu mana tu
Kuce tu maita tu Muļķe tu neprotu
Nevaru negribu Pēdējo reizi kad
Pieskāros sapratu Silta tu maiga tu
(... ...)
Negribu nevaru Neprotu mana tu
Mana tu mana tu Mana tu mana tu

un pofig, ka tas nau origināli; viņš paņem un iedauza to manatū un beigās ir slapš; vai arī viņš to neizdara ar basketbola bumbu, bet ieslēdz BloombergTV un noskatā slīdošo grafisko textu; Tas, ko tieši viņš izdarīs, protams ir atkarīgs no tā, kā šamējais sajutīs telpu, ciemiņus - skatītājus un savus partnerus - artistus.
Link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: