māmuķīša cibiņa - Dubultslazds

About Dubultslazds

Previous Entry Dubultslazds3. Apr 2009 @ 12:31 Next Entry
Bērni ir mūsu vecumdienu prieks un atsvars! Turklāt viņi palīdz tās arī ātrāk sasniegt...
Lielā māsa skolā sagrābstījusi vīrusu. Divas dienas dzīvoja mājās un krita mātei uz nerviem. Temperatūra svārstījas no 37-37.6 grādiem, ar ko pietiek, lai bērnu uz skolu nelaistu, bet nepietiek, lai viņš justos slims. Izolējām katru savā istabā, cerībā, ka mazā māsa nepaņems draņķi sev. Nepārtraukta īdēšana par garlaicību, kas galubeigās noveda pie pilnīgas istabas izārdīšanas (kad galīgi nav ko darīt, vienmēr paliek opcija saārdīt māju...). Tomēr vakar vakarā atnāca arī slimības augstākais punkts - 38.7, kas nozīmē, ka šodien amplitūda ir 38-38.5. Kas atkal nav pietiekami, lai bērns vienkārši gulētu, bet pilnīgi pietiek, lai būtu īgns, nejauks un dusmīgs uz visu pasauli...
No rīta, kamēr virtuvē malkoju kafiju, no abiem izolatoriem vienlaicīgi atskanēja brēcieni. No vienas istabas - "māām, atnes ūdentiņu". No otras "ēēē-āāā-īīī" (nāc-šurp-man-garlaicīgi), skaidrs, ka nots dienai ir noskaņota. Tētis tramīgu skatienu paķēra termokrūzi ar kafiju un nomurmināja: "Nu, ja kas, tu zvani! Es... es... tevi uzmundrināšu!"
Tā nu šo dienu aizvadām. Kamēr cepu lielajam plānās pankūkas, tikmēr mazais pārlaimīgs piestrādājis bikses tā, ka jānomaina visas kārtas un jāliek baļļā mazgāt. Kamēr cīnamies ar drēbju maiņu, lielais blēj, ka Grinčs beidzās, vajag bitīti maiju. Kamēr lieku bitīti maiju, tikmēr mazajam izrādās ēst sagribās tā, ka acīs cērtas.
Tajās piecās minūtēs, kad jocīgā kārtā iestājas klusums, māte sēž virtuves kaktiņā un neritmiski pierauj vienu aci.


P.S. Mazā māsa vakar atrada kājiņas!!! Abas varen gardas!
(nu nu?)
[User Picture Icon]
From:[info]udensroze
Date: 3. Aprīlis 2009 - 13:10
(Link)
klau, izklausas,ka nav vairs starpiibas - ja ir 2, tad tikpat labi var ari 5 beernus. mees spitiigi neintereseejamies par savaam kaajaam, labaak acis izbolis, nekaa pamaniis peedu,kas degungalaa vingroshanas laikaa..
[User Picture Icon]
From:[info]maa
Date: 3. Aprīlis 2009 - 13:16
(Link)
Nē, laikam baigā starpība tiešām vairs nav :D Nākamais solis, ko izjustu, ir kādi 10 gabali :)
Mūs aizdzina uz fizioterapijas vingrošanām kā ārkārtīgi slinkus eksemplārus (slikti galvu turēja). Man liekas, ka tās vingrošanas dēļ mazais pāris nedēļu laikā ir sācis velties kā kukulītis un kājas ar' atrada!
(nu nu?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba