lllapsinja

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:49: Uz kurieni tā pasaule iet...?
No Krievijas ciema pazudusi 200 gadus veca baznīca, otrdien paziņoja vietējie garīdznieki.

Kristus augšāmcelšanās baznīca Ivanovas apgabala Komarovas ciematā, kas atrodas aptuveni 300 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Maskavas, tika uzbūvēta 1809.gadā, taču oktobrī kāds to pamazām - ķieģeli pa ķieģelim - izjaucis un aiznesis, aģentūrai "Reuters" pastāstīja Krievu pareizticīgo baznīcas pārstāvis tēvs Vitālijs.
"Mēs esam nosūtījuši vēstuli vietējai prokuratūrai," viņš teica, "izmeklēšana parādīs, kurš tieši to izdarījis."

Baznīca atradās nomaļā vietā, un garīdznieki to apmeklējuši tikai epizodiski, tāpēc tās pazušana netika uzreiz konstatēta. Taču pēdējā laikā ticis spriests par dievkalpojumu atjaunošanu Kristus Augšāmcelšanās baznīcā, liecina Ivanovovozņesenskas un Kiņešmas garīdzniecības interneta vietnē ievietotais paziņojums.

Pirms pāris mēnešiem ēkas apsekošanā dots slēdziens, ka tā ir droša, taču tagad viss, kas palicis pāri, ir pamati un sienu fragmenti, teikts paziņojumā.

Krievijas lauku teritorijās, kur sīkas zādzības, bezdarbs un alkoholisms ir plaši izplatītas parādības, baznīcas tiek apzagtas samērā bieži.

Noziedznieki zog ikonas, kuras nereti izdodas izdevīgi pārdot, kā arī demontē baznīcu ēkas, lai iegūtu būvmateriālus.

"Šis nav vienīgais gadījums," teica tēvs Vitālijs, "daudzos ciemos Krievijas centrālajā daļā vēsturiskas nozīmes ēkas tiek demontētas, un cilvēki cieš no kultūrvēsturiskā mantojuma zaudēšanas."

Powered by Sviesta Ciba