Dveseles dziesma - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
01:41
[info]ljuljuks

[Link]

Maitas putni IIII
Pasaule jau arī nekad neuzzinās, cik tu esi labs un spējīgs, ja vien tu pats to nerādīsi. Acīs tas nav rakstīts. Tās tikai pasakās ir dvēseles spogulis. Tagad tās saka tik maz. Tās vairs nerunā, jo tām ir aizbāzta mute, lai nerunā.
Vai maz Tu vari sevi atrast visā tajā jūklī, kas ir visapkārt. Jā, labāk jau sevi nepazaudēt, bet paturēt sevi pašu acīs, lai nepazūd. Lai deg sveces, nedzēs tās nost. Tās siltumu un gaismu nes.
Sirds acis jau šausmās sastingušas. Vai tās skatīsies to, kas apkārt notiek vai nolieks galvu, atzīstot savu nespēcību un nevarēšanu vai tā laidīsies gaisā un skries gājuputniem līdzi uz to mītnes zemēm, lai sildītos un atklāsmē redzētu, kas pati ir. Savādak jau to nemaz nevar zināt. Tāpēc jau mēs slēpjamies, lai mūs neatrod un neizārda, lai nesaplosa un neposta, lai pārlieku neiekāro, jo nevaram būt pakļautas. Mēs varam būt tikai brīvas. Nekas cits šai pasaulē nevar būt tik brīvs kā mēs.
Aizlokies, aizloki galvu aiz muguras. Vai redzi, cik viņu ir daudz. Neko jau tieši tev viņi nedara, bet viņi dara tāpat, darīšanas pēc. Vai tad vienmēr vajadzīgs kāds iemesls. Tik lūk, tgad aiz kalnu grēdas es pamanīju sarkanu mērķi, tas aizskrēja kā aizlavās dzīvnieks un tomēr, tas ir tas, kas jau reiz ir bijis.
Es ļauju būt sev bērnam, ak, nožēlojamais cilvēk! Tagad nav pieņemts just. Esi kamiris pret visu, kas nāk pretī. Kā lai iemācos nejust? Galu galā ir tik tīkami, ka kāds pret tevi ko jūt, it sevišķi, ja ta ir mīlestība.
Tādi ka es var būt neiedomājami ļauni - saplēšt pasauli kā papīru - bez bailēm no soda, bez bailēm no morālajiem pārmetumiem, bez bailēm no sirdsapziņas pārmetumiem. Lai tikai viss būtu iznīcināts, lai nebūtu vairs nekā apkārt.
Ak vai tu atceries kad man uzdāvinājie to masku. Bet zini, tā stāv skapī, jo es neprotu to lietot. Es tikai priecājos par tās skaistumu un tīksminos par tām fantāzijām, kas man, uz viņu skatoties, rodas.
Ka tev patīk doma, ka arī akmens kādreiz var būt mīksts. Vajadzīgi tikai samērā bargi apstākļi. Man pagaidām prātā nenāk nekas, ko nevarētu izkausēt un vēl mazāk prātā man nāk tadu, kas nekad nevar kļūt mīksti.
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba