lich

Interneta pārlūki hromizējas!

Mar. 23., 2011 | 02:01 pm
No:: lich

Ar Internet Explorer 9 un Firefox 4 iznākšanu nupat ir noslēdzies kārtējais raunds ar interneta pārlūku kariem. Es viņus abus iemēģināju, izlasīju "what's new", izlasīju ekspertu atsauksmes un salīdzināju ar Google Chrome 10. Lai jums nav jāpūlās, es padalīšos ar saviem secinājumiem.

Pa lielam, nekādi fundamentāli jaunumi nevienā no pārlūkiem nav parādījušies. Taču abi pārlūki ir krietni piestrādājuši pie ātruma un to vizuālais dizains ir pielīdzinājies Google Chrome. Tagad arī tajos:
- var meklēt adreses laukā
- tabi atrodas pārlūka augšpusē virs adreses lauka
- var sasinhronizēt bookmarkus/favorītus starp daudziem datoriem
- opcijas, favorīti, home adrese, utt. palikts zem ikoniņām (nevis neērtā "main menu")

Lai arī hroms joprojām ir priekšā ātrumā un stabilitātē, pārējie vairs tālu neiepaliek un katrs ir lietojams savā gadījumā.
=> Internet Explorer 9 - no šī vairs nav jābēg kā no sērgas. Ir puslīdz visas vajadzīgās fīčas, ir ātrums un ja var ticēt Microsoftam (nevar), tad arī drošība vairs neesot pēcpusē. Svētdienas lietotājam der.
=> Mozilla Firefox - joprojām ir ideālā izstrādes vide. Galvenais pluss ir komūnas saražotie plug-ini. Ļoti labi der lietotājiem, kas izstrādā web lapas vai tiem kam vajag kaut kādas specifiskas pluginu nodrošinātas funkcijas.
= Google Chrome - joprojām ir ātrākais un ērtākais* browseris. Ļoti labi der advancētajiem lietotājiem, kam vajag ātrumu, mazu kompja resursu patēriņu un labi nopullētas standarta fīčas.

EDIT: Runā, ka arī Opera rullējot, bet par ko nezinu, nerakstu.

Link | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: