leocat - Post a comment

May. 10th, 2009

[info]leocat

10:21 pm - kultūra mazliet

Rozenbergs miris. Skumji. Nezinātājiem - gandrīz visas Radio Bigbenda instrumentācijas, piem. '70 un '80 gadu Pauls, Velna kalpi u.c., Rozenštrauha Ūdensrozes u.c.... Skaistas partitūras, kurās SKANĒJA visi instrumenti.

MET HD programmā vakar ForumCinemas bija tiešraide no Metropolitēna - Pielnrušķīte ar Garanču. Mums ir laba opera, bet Metropolitēna izrāde bija debešķīga. PERFEKTS orķestris, fantastiski dziedātāji, kas ir arī ļoti labi aktieri. Garanča - burvīga. Pārraide tehniski un režisoriski ļoti laba. Iesaku nepaslinkot un nākošajā sezonā (sk. linku) aiziet. Būs arī latvieši - Nelsons diriģēs Turandotu un Garanča dziedās Hofmaņa stāstos. Biļetes FC sāks tirgot augusta vidū, tad arī jāpērk, jo izķer pāris nedēļās. Pārtraukumā bezmaksas šampanietis :)

Žagara Don Giovanni jauniestudējums notiek uz prāmja klāja ar bāriņu otrajā stāvā. Il Commendatore uzbrūk Giovanni ar steku un tiek piebeigts ar klusinātu pistoli.... šizīgi. Otrdien eju. Augsto mākslu Žagars parasti netaisa, bet viņa iestudējumi ir jautri, aktīvi un skatāmi. Uz 19. un 23. maiju vēl ir biļetes par saprātīgām cenām.

Piezīme maniem nekulturālajiem draugiem - mūsdienu opera nav garlaicīga kliegšana, tas ir labs teātris :)

Read Comments

Reply:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: