leocat - Post a comment

Jun. 11th, 2008

[info]leocat

03:54 pm - Stāsts par kādu mazu Eiropas valstiņu

Beidzamos četrus mēnešus darbojos Moldovā - par Pasaules Bankas naudu taisu vienai viņu ministrijai stratēģiju. Baigi viņiem to nevajag, bet ja PB ir gatava maksāt, lai jau konsultanti padarbojas. Un stratēģija - tas taču ir moderni.
Šos četrus mēnešus esmu mēģinājis saprast, kā šī valstiņa darbojas un kāpēc viņiem iet TIK sūdīgi. Ok, ir jau arī objektīvi faktori - agrāra ekonomika, nav būtisku tranzīta ceļu, nav ostu, nav finanšu. Bet ar katru dienu acīm redzamāks ir tas, cik tālu valsti var sačakarēt "laba" valdība.
No šejienes arī ar nelielām šausmām vēroju, ka Latvijā notiek līdzīgas lietas. Un redzu kā kaut kādas Latvijas 'dīvainības' izpaužas zem patvarīgākas varas. Lai arī Moldova ir krietni priekšā tiesiskuma un demokrātijas dekonstrukcijā, Latvijas celiņš tajā pat virzienā ir acīm redzams. Un Moldovas vide nav tā, kur es gribētu dzīvot. Pat ja man būtu daudz, daudz naudas. Jo beigu beigās tiek sačakarēts pilnīgi viss - tiesiskums, politika, infrastruktūra, bizness, pakalpojumi, cilvēku attieksme...
Tāpēc gluži vai histēriski gribu aicināt 2.augustā aizvilkties nobalsot. Pat ja par politiku neinteresējies un vēlēšanās principā nepiedalies, tomēr lūdzu nobalso PAR to, lai neļautu vēl vairāk sačakarēt politisko un tiesisko vidi, PAR to, lai mēs varētu lēnā garā virzīties Rietumeiropas demokrātijas izpratnes virzienā.
Jo procesi Moldovā un Latvijā pēdējos divos gados ir makten līdzīgi :(

Read Comments

Reply:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: