Mon, Jun. 20th, 2011, 05:38 pm
[info]lazdu_ragana

Lasu nu ļoti smieklīgu grāmatu: How bad are bananas. Te grāmatas vāks:


Kas tas tajā CO2 tik smieklīgs? Britu humors, mīlīši! Es te jums pāris citātus iemetīšu: 

Par bērniem: Unless you will ever contemplate lighting a bushfire, the decision to reproduce is probably the biggest carbon choise you will ever make.

Apspriežot, cik daudz CO2 ir nepieciešams kremēšanai: This is the one time when it is too late to start worrying about your carbon footprint. And anyway - you have already done the most carbon-friendly thing possible.

Par saules paneļiem uz privātmājas jumta: If you need to buy things to prove your status in society, solar panels are one of your most carbon-friendly options. We spend billions on mindless junk and flights around the worlsd for that very reason: status. With the panels you can show everyone that you have spare cash buth that you also think about the world. Photovoltaic panel can replace SUV, and you might still be in the vanguard of this trend, if you are very quick. 

Patiesībā ļoti sakarīga grāmata, kas mēģina noskaidrot, cik lielu ļaunumu nodara plasmatas iesaiņojumi un cik produktu vešana no Peru (vismaz CO2 ziņā plastamasa nav tik slikta, bet produkti, ko lidina ar lidmašīnām, uj, mīlīši, labāk i nezināt). Un tad vēl mūžīgais jautājums - kas labāk - pirkt jaunu aparātu, kas dedzina mazāk elektrības, vai lietot veco, jo jaunā ražošanai tik daudz resursu izlietos. Un cik CO2 vajadzīgs lai izgatavotu vienu saules enerģijas paneli? 

Tagad samācīšos gudros ciparus un varēšu būt ballīšu nūģis - "Vai Tu zināji, ka, lai saražotu vienu grāmatu ir nepieciešams tikai 1kg CO2, bet 2kg jēra gaļas sevī slēpj 38 kg CO2?" Labi gan, ka jau esmu tāda pusprecēta, ja ne - mana mamma atkal purinātu galvu un teiktu, ka man šitādai neviens gredzenu pirkstā nemauks (starp citu, zelta gredzens ar dimantu arī ir kādus 100 kg CO2 vērts).

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.