lavendera - Ieklīdu islamistu forumā

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

October 1st, 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:46 am - Ieklīdu islamistu forumā
Baigi interesanti :D Tālāk citāti

Sieviete nevar doties bīstamā publiskā vidē bez mahram (vīrs, tēvs, dēls...) aizsardzības pavadības. Tas tāpēc lai sievietei neuzbruktu un neizvarotu.

6) Vīrietim var būt četras sievas (ja vīrietis spēj viņas uzturēt, nodrošināt katrai māju utt., un būt taisnīgs pret viņām nevienai neliedzot mazāk kā citām), bet sieviete tikai viens vīrs.
Primārais iemesls kāpēc tas ir - tāpēc, ka Dievs ir izvēlējies vīrieti par šīs sociālās organizācijas (ģimene) galvu, un nevar būt organizācijai vairākas galvas. Nemaz nerunājot par pārējo - 4 vīrieši komandēs vienu sievieti? :-)
Var jau protams arī runāt par to, kurš ir bērna tēvs (mūsdienās bagātiem to noskaidrot nav problēma), par to, kā vīrieši jūtas, ka viņa sieva ir grūta no cita vīrieša, par to, ka galu galā, viņi nogalinās viens otru gada laikā, ja vien nav kaut kādi stulbi tibetieši budisti, kuriem bez cītīgas mēles rādīšanas lai atbaidītus ļaunos garus (rietumniekus), ir arī daudzvīrība. (Bet dažādu iemeslu dēļ tos Tibetas tumsoņus slavina kā pasaules gudreļus.)

7) Sieviete nevar izšķirties bez iemesla skaidrošanas. Viņa var šķirties, ja

1) vīrs nepraktizē Islāmu,
2) sauc vai pavēl viņai kaut ko ko Dievs ir aizliedzis,
3) nenodrošina viņai nepieciešamo (māja, pārtika, apģērbs un daži sīkumi)
4) nepilda vai nav spējīgs pildīt vīra pienākumus
5) līdzīgi kā iepriekšējie divi - ja vīrs ir pametis viņu vai ir cietumā uz ilgu laiku
6) Ja vīrs pārkāpj laulību, tad jau viņa nekļūst par šķirteni, bet gan atraitni, jo Islāms laulības pārkāpēju soda ar nāvi.
7) ja vīrs nesamaksā "mahr" naudu. (Tā ir pašu izvēlēts naudas daudzums, kuru līgavainis atdod līgavai, lai viņa to glabātu gadījumam, ja palied atraitne vai šķirtene, tad viņai ir kāds kapitāls lai uzturētu sevi noteiktu laiku. Šī mahr nauda arī apliecina līgavaiņa nodomu un situācijas izpratnes nopietnību. Šī nauda netiek dota tēvam, kā to dažās pretislāmiskās kultūrās dara. Tā ir tikai sievas nauda, un vīram nav teikšanas pār sievas īpašumu. Noteiktos gadījumos tiek sarunāts, ka mahr naudas daudzums tiks samaksāts pa daļām. Ļoti retos gadījumos tas netiek izdarīts, tad arī vīrs nav izpildījis savas laulību līguma saistības.)

Vīrietim nav jāpaskaidro šķiršanās apstākļi. Tas ir saprotami, jo nav taču jārunā par to kāpēc viņš izbrāķējis kādu sievieti.

EDIT:
Starp citu, ir viens viegls veids, kā sieviete var šķirties no vīra bez iemesla. Tam par pamatu ir precedents pravieša laikā, atstāstīšu to aptuveni: Kāds vīrietis atnāca pie pravieša (saas) un teica: Sieva šķīrās no manis. Visi smaida un jautā:"Kā tad tas?"
"Apprecoties es piekritu, ka sievai ir šādas tiesības."
Pravietis apstiprināja, ka tad šāda šķiršanās ir likumīga, un no šī gadījuma ir secināts, ka sieviete var ielikt (izņēmuma gadījumā) sev savā laulību līgumā šādas tiesības.
..
Latvieši ironizē, ka 19.gs. puse latviešu tika ieņemti dzērumā. Ņemot vērā aprakstus par to kā latviešu jaunatne uzvedās baznīcas pēdējos solos, gribās piebilst, ka otra puse latviešu tika ieņemti baznīcas pēdējos solos.
..
(tālāk tēma par to, ka svešā valstī pie muslamietes viesojas divas draudzenes, bet vīrs viņas aizliedz uzņemt mājās. Atbildes ir šādas:)

Viesiem ir lielas tiesības, bet vientuļas sievietes nav viesi, bet gan nenormāla uzvedība. (Sieviete viena pati var atnākt ciemos pie sievas, (un vīrs mūk prom no mājas (tāpēc tādā Sīrijā vīrieši sēž kafejnīcās, jo sievas mājās ar draudzenēm tērgā)), bet ne jau nakšņot ģimenes mājā. Ja šādi ciemojas, tad jānāk kopā ar savu vīru (un nevis piegulētāju).)
..
Un nav runa par kaut kādu sievietes gribas pārmākšanu. Jāprec gudrs un reliģiozs vīrs, kurš ģimeni vadīs tikai pēc Islāma, un Islāms ir labāks par neIslāmu. Ko gan tās nemuslimas var dot? Runāt par nemuslimu tematiem? Par laiku, kad nebiji muslima un nebiji jēdzīgs cilvēks? Ja gribās atdot "parādu", tad tā ir leģitīma vēlme, bet kāda liela vēlme būt Dieva noliedzēju kompānijā - tā nav no Dieva skatījuma leģitīma vēlme.


Bet pamatā no tā, ko palasījos šajā sadaļā (http://forum.islammuslim.lv/archive/index.php?forum-57.html), man rodas aizvien pamatīgāks iespaids, ka šīs reliģijas pārstāvji lielāko daļu laika domā nevis par Allāhu, bet par to, kā savaldīt savus nokaitētos dzimumorgānus.
Tags:

(1 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:October 1st, 2015 - 11:48 am
(Link)
nenoliedzami, tamdēļ jau to reliģiju vajag, lai pie kārtības un tikumības vestu :D

> Go to Top
Sviesta Ciba