lavendera - Īsa, fragmentāra atskaite

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

June 29th, 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
03:35 pm - Īsa, fragmentāra atskaite
Tūristu autobusā biju viena no divām latvietēm. Pārējā publika... nu, piemēram, mana istabas biedrene, ap 30 g.v., jau uz manu pirmo iepazīšanās frāzi izmisusi atjautāja "Vi sovsem po russki ņe govoriķe?"
No caurbraukšanas ekskursijas rodas iespaids, ka Berlīne ir pilsēta kiborgiem, nevis cilvēkiem. Arī Rīgas zoo ir labāks nekā Berlīnes, toties akvārijs ir patiesi foršs ar dažādu veidu meditatīvām medūzām, lielajām zivīm, kas caur stiklu komunicē ar cilvēku mazuļiem, un spīdošām neona zivtiņām. Mani favorīti ir mangrovju audžu grunduļi, kuri izlec uz akmeņiem un tur sēž, acis bolīdami. Krievu tantes, kas ar zoo kasieri runāja krieviski (un viņa tām krieviski arī atbildēja), protams, neprata izlasīt, ka pensionāriem atlaide, un pirka biļeti par pilnu cenu :))
Parīze man neiepatikās tikpat ļoti kā toreiz, kad sensenos laikos tur biju uz 6 stundām ar kori ceļā uz koru festivālu Basku zemē. Ja paiet nost no Sēnas, tad Parīzē vispār nekā nav. Vi, skatoties manus foto (no tiem 370 tikai daži klasiskie "ekskursanta foto" ar mani uz Triumfa arkas un Eifeļa fona), tomēr oponē, ka bijis foršs ceļojums un esmu spējusi atrast superīgas lietas (t.i., asprātīgus grafiti, slavenu skulptūru, kam neuzkrītoši uzmaukts sarkanais klauna deguns, u.tml.), bet tas jau nenoliedz faktu, ka Parīze būtībā ir ļoti vienveidīga, ja vien tu neierodies pareizajās dienās un uz pietiekamu laiku, lai aizslātu uz Luvru vai citu tevi interesējošu muzeju. Tā ir pilsēta ar izcilu PR, bet galīgi bez šarma.
Man ļoti patika, ka es labi saprotu uzrakstus franču valodā. Pateikt gan spēju joprojām tikai dežūrfrāzes un tikai nojaust, par ko ir runa franciskās sarunās. Un arī negrasos centīgi pilnveidot savas zināšanas, jo no frankofonās pasaules daļas mani nesaista pilnīgi nekas.
Uz Monmartru grupa tika aizvesta agri no rīta, kad visi mākslinieki vēl guļ :) Nabadziņi. Viņiem Monmartra būs tikai "tur ir kaut kāda balta katedrāle".
Franču brokastis ir briesmīgas.
Savukārt, iebraucot Holandē, jau paliek labi. Iebraucot Amsterdamā, parādās smaids. Varbūt man vienkārši nevajag doties uz pilsētām, kuras ir lielākas par miljonu iedzīvotāju (Barselona un Bangkoka ir patīkams izņēmums).
Kuģīša ekskursijā, protams, amizanti bija skatīties, kā krievi sēž, bolās apkārt, gaidīdami audioieraksta fragmentus vienīgajā sev zināmajā valodā, un nekā nereaģē uz kapteiņa angliski stāstītajām aizraujošajām vietējām anekdotēm un interesantajiem papildus apskatāmajiem objektiem. Pirmā kuģīša ekskursija manā mūžā,kura man patika!
Patika arī ekskursija pa pilsētu, pilna jautrības. Noteikti ir jāņem ekskursija ar gidu, kas nestāsta "šis objekts ir tajā un tajā gadā celta katedrāle tādā un tādā arhitektūras stilā", bet izvadā pa maršrutu ar vietējām anekdotēm un leģendām. Žēl, ka tik maz.
Un vēl - bija ārkārtīgi patīkami uz ielām atrasties normāla garuma cilvēku vidū :)
Katrā ziņā esmu ārkārtīgi apmierināta, ka pamuku no nīkulīgajiem un lietainajiem Jāņiem! Ja būtu bijis gaidāms silts laiks, tad es zinu vietu, kur pa īstam līgot...

P.S. Ja nu kāds briest ekskursijai ar tūrfirmu Ozolciems, piedāvāju 5 eiro atlaidi :) T.i., pārdodu 20 eiro dāvankarti par 15 eiro.

(11 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


From:[info]eermaniitis
Date:June 29th, 2015 - 04:16 pm
(Link)
nu! berlīnes zoo viennozīmīgi ir labāks par rīgas ;) kaut vai tamdēļ, ka berlīnes zoo ir daudz mazāk sētu un daudz vairāk lopiņu ;) bet var būt mēs runājam par 2 dažādiem berlīnes zoo ;)

kas attiecas uz pilsētu - tad atkal jau par berlīni man visnotaļ patīkami iespaidi - var būt ne tur un ne tajā brīdī atradies ;) ir jau pa kādam foršam stūrītim arī
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 29th, 2015 - 04:22 pm
(Link)
Es aizgāju uz mani interesējošo plēsoņu kaktu un, ņemot vērā, ka 80% norādīto plēsoņu tajos būru brikšņos nevarēja ieraudzīt, es tev noteikti nepiekrītu...
Nu, neesmu sajūsmā ne par frankofono, ne vācvalodīgo Eiropu. Man, lūdzu, kaut ko no Pireneju pussalas :)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 29th, 2015 - 04:24 pm
(Link)
Pa Berlīni mūs izvadāja ar autobusu. Kaut kas jautrs bija vien aizliegumzīme pie Reihstāga "Šeit grilēt aizliegts!" Un kaut kas smuks - skulptūru ansamblis ar izteiksmīgiem ģīmjiem pretī mūzikas namam.
From:[info]eermaniitis
Date:June 29th, 2015 - 04:32 pm
(Link)
emm - lauvas man ieraudzījās tikai pēc 14 minūšu sēdēšanas pie tā kanāliņa un karpu vērošanas, līdz līdzjūtīgais vācietis pacēla pirkstu un noelsās leo vai ko tamlīdzīgu - lauvas brikšņos ieraudzīt praktiski neiespējami, ja nezini kur meklēt ;)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 29th, 2015 - 04:38 pm
(Link)
Nu tāpēc jau man labāk patīk Rīgas zoo. Valensijā arī tas viss bija daudz cilvēcīgāk - dzīvniekiem gandrīz dabiska vide, bet viss ļoti labi skatāms! Nevis žagariem aizkrauti būri.
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:June 29th, 2015 - 08:46 pm
(Link)
Nebūtu nekāds brīnums, Berlīnē ir divi zooloģiskie dārzi :)
http://www.zoo-berlin.de/en
http://www.tierpark-berlin.de/en
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 30th, 2015 - 07:03 am
(Link)
Es biju tajā pirmajā.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:June 29th, 2015 - 05:29 pm
(Link)
Man par Parīzi bija pilnīgi pretējas izjūtas - gāju pa ielu un elsu: "cik skaisti! cik skaisti!" un uz visādām tūristu vietām kā Triumfa arkas, Eifeļa torņi un, jāatzīst, arī Luvra, es vispār nebiju, nejūtos neko zaudējusi...
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 29th, 2015 - 08:13 pm
(Link)
Man tā bija ar Portugāli.
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:June 29th, 2015 - 05:47 pm
(Link)
Es ar "Ozolciems" devos savas dzīves pirmajā ārzemju braucienā uz Ungāriju. Pirms 15 gadiem, ja pareizi saskaitīju.
Kā viņiem tagad ir - baigā raušana cauri apskates objektiem (kā Impro?) vai tomēr pietiekami mierīgi?
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 29th, 2015 - 08:12 pm
(Link)
Samērā nelāga attiecība starp braukšanu un apskatēm, bet, kamēr nav ieviesta teleportācija, tas ir likumsakarīgi.

> Go to Top
Sviesta Ciba