tapšana

11. Augusts 2009

21:44

Rīga. Pelēka diena, bet silti. Māris ziņās solīja lietu, un vasarai būtībā beigas - sola arvien vēsākus laikapstākļus. Esat ievērojuši, cik dienas īsas? +16 °C. Dienas ilgums: 15h 32min.

Šodiena ne ar ko īpašu vēsturē nav iegājusi: pagatavoju sierpilnu Ķīšezera līdaku folijā, izmazgāju traukus, pārējo laiku aizvadīju fantāziju pasaulē kopā ar  "Lielajām cerībām". Man patīk Dikensa stils, cik nu par to vispār var spriest, lasot tulkojumu, b ūs noteikti jāpalasa vēl kaut kas no angļiem, bet to pēc tam, jo nākamā sarakstā ir "Dekamerons".
Mums abiem lasīšanas maratons: sākām ar Remarku, tagad Dikenss, tūlīt Bokačo un tad jau man laikam gribētos palasīt kaut ko vairāk no Hemingveja, ne tikai "Sirmgalvi un jūru", - dažās lietās mums ir līdzīga gaume, un es gribu zināt, par ko viņš ir tādā sajūsmā, Ernstu dēvējot par mīļāko rakstnieku.
Bet nu palieciet sveiki, Fips mani jau gaida.

P.S. rīt aiziešu līdz kādai sadzīves ķīmijas bodei - vakarnakt sastaptās zvīņenes mani nepatīkami pārsteidza. es vēl saprastu, ja vannas istaba vai tualete būtu avārijas stāvoklī vai ja tur mētātos gruži, bet kapitālais remonts tika veikts vēl šīs vasaras sākumā, un grīda tur parasti ir vēl daudz tīrāka kā manā istabā, kurā šad un tad mēdzu ielāčot ar āra apaviem, lai paņemtu kādu aizmirstu lietu.
mistika kaut kāda - laikam mitrums vainīgs, jo ar to ir kā ir daudzīvokļu namā. būtībā jau vajadzētu logus nomainīt atpakaļ uz koka, bet kurš tad to darīs, ja pirms pāris gadiem ielikti plastmasas, turklāt tam visam bonusā sienas no ārpuses noklātas ar materiālu, kas nelaiž cauri mitrumu, - kad ievācāmies, bija kaut kādas problēmas ar jumtu, un lietus ūdens tecēja lejup nevis pa trubām, bet pa sienu, tāpēc ārpusi nokrāsoja ar ūdens necaurlaidīgām ķimikālijām, lai mitrums iekšā nesūcas, bet, pavei, plastikāta laikmetam divi gali, jo no iekšpuses neviens pats tvaiciņš vairs ārā netiek, ja vien logs nav vaļā - dzīvoklis, ielikts plastmasas maisā, neelpo.
Powered by Sviesta Ciba