tapšana

10. Janvāris 2008

03:00

Nezinu, kur likties. Eksāmens ir pēc deviņām stundām un ~ 15 minūtēm, bet man jāizanalizē vēl 2 Raiņa un 3 Aspazijas dzejoļu krājumi un jāizlasa "Spēlēju, dancoju", un jāizraksta citāti no Sidraba šķidrauta. Vēl jāierēķina 3 stundas miegam, bez kurām es šoreiz nekādi nespēšu iztikt, un, protams, jāņem vērā, ka, ja eksāmens ir 12:15, tad man jāceļas aptuveni 9os, kas, savukārt, nozīmē, ka man ir tieši un precīzi 3 stundas laika, lai tiktu galā ar dzeju, lugu, Aspazijas "Sidraba šķidrautu" un, ak, jā, ar poēmām, par kurām tikko atcerējos.
Pie velna, ja es to izdarīšu, tad turpmāk saukšos par Raini sieviešu dzimtē.

04:06

Apspriedos ar gudru cilvēku - sevi -, izlēmu ņemt Raini saīsinātajā kursā, tas nozīmē nelasīt "Spēlēju, dancoju" un poēmu "Daugava", iztiekot vien ar anotācijām, kuru pētīšana aizņem krietni mazāku laika sprīdi nekā lasīšana.
Atlikušas divas stundas, 2 Raiņa dzejas krājumi, 3 Aspazijas dzejas krājumi un citāti, kas jāizraksta iz "Sidraba šķidrauta". Un vēl dzeja no galvas - "Nebēdne meitene" un "Apaļais cilvēks".

05:39

Esmu iemetusi acis divos no Aspazijas dzejas krājumiem, iemācījusies dzejoli no galvas, nokomplektējusi nabadzīgu, bet tomēr nokomplektējusi, kartotēku, taču domāju, ka tas lielas problēmas nesagādās, jo Jāzepu un Uguni un nakti esmu lasījusi, tāpēc varu apgalvot, ka man ir kaut kāds pamats, uz kura eksāmenā balansēt.
Tagad pačekošu Raiņa dzeju, cik nu spēku pietiks.
Rītdienas uzdevums būs papildināt savu kartotēku un izrakstīt citātus no "Sidraba šķidrauta".
Nu tad! Līdz plkst. 9iem, kad man būs jāstīvējas augšā!

15:29

Jautājums ir būt vai nebūt. Jāsamierinās ar to, ka esmu dzimusi viduvējība, ka nespēju pacelties pāri ikdienai, pāri sev, vai tomēr jāturpina ticēt, vairāk jānoslēdzas sevī, jāliek sev progresēt, kaut rupju varu izmantojot, un jānorobežojas no tā, kas mani, augšup velkot, lejup stumj?
Powered by Sviesta Ciba