tapšana

4. Janvāris 2008

00:02

Raiņa Lāčplēsis lugā "Uguns un nakts" ir viens stulbs, neaptēsts vecis. Varbūt patlaban zaimoju mūsu izcilo Raini un Mūsu nacionālo varoni Lāčplēsi, bet es nudien nespēju valdīt smieklus, lasot šos "hoho, es esmu krutākais". Stulbi tie veči, jei bogu, stulbi.

Lāčplēsis
Ho, nu tu būsi mana,
Nu, nerunā, nu gana -
Kur niknākais pretnieks, ho?
(Sit pulkstens.)
Laimdota
Ak vai! jau pusnakts sit,
Divpadsmit!
Lāčplēsis
(Viņu skūpsta.)
Hoho, hoho, lai sit,
Es paspēšu skūpstīt divreiz divpadsmit.
Ho, ho! hoho!
(Atbild uz pulkstens sitieniem.)
Laimdota
Tur atslēga guļ, kas brīvību slēdz -
Ak, nē, nē, bēdz!
Lāčplēsis
Kur? tur?
(Metas ar zobenu uz mazajām durvīm.)
Laimdota
Ak, gaidi, ap pusnakti
Tu viņu spīdam redzēsi,
Bet briesmas to sargā -
Lāčplēsis
Visam par spīti!
Laimdota
Bet, mīļais, vienīgais, ja tu krīti?
Lāčplēsis
Hoho! es nemāku krist,
Tikai sist!
Hoho!

11:36

Man matos ir maska ar bērza ekstraktu. Nezinu, cik labvēlīgi bērzi var ietekmēt manus matus, bet ceru, ka ļoti. Ziniet, mani ļoti nobiedēja šīs nakts sapnis, kurā mani mati bija čuru blondā krāsā, turklāt vēl izdaiļoti oranžām šķipsnām. Nudien murgs. Liekas, ka tuvākās desmitgades laikā es tomēr nemainīšu savu matu krāsu no tumšas uz gaišu.

11:40

Un vēl es secināju, ka ziemā un rudenī man labāk par vakariem patīk rīti un pusdienlaiks. Pēcpusdienas un naktis uzdzen briesmīgas skumjas, bet, lūk, vasarās un pavasaros ir citādi. Gaišajos gadalaikos, kad saules ir pārpārēm, viss zeļ, viss smaržo un plaukst, man labāk patīk naktis, pat gadījumos, kad ap istabas lampu rinķo kāda briesmīga, daudzkājaina lapsene vai kāds cits zvērs.
Liekas, ka esmu novirzījusies no savas sākotnējās ieceres šajā ierakstā piezīmēt to, ka šī ir pirmā reize, kad 2008. gadā lāčoju ārā no mājas. Nū, izņemot Jaungada nakti. Ar Rozentāli iesim barot nabaga pīles, kurām noteikti ir auksti, pēcāk man būs deits ar Jaungada vīrieti ūn vakarā pie manis atbrauks mana Lina, kuru es, nekautrēdamās piebarošu ar treknām ēdmaņām, savādāk viņa man tik tieviņa, ka bail skatīties :)
Powered by Sviesta Ciba