krupis

Archive

April 26th, 2005

12:15 pm: Nav nekaa jauna shai pasaulee..

Taatad buutu laikam pienaacis laiks kaut ko ierakstiit, bet nav nekaa TAADA iipasha ko rakstiit..pagaajusho nedeelju nebiju uz daudzzam lekcijaam (cik nu vinjas man te ir daudz vispaar:)), bet tas kaa parasti, tad veel nedeeljas nogalee bijaam tuseet - arii, kaa parasti..sveetdienaa bijaam pie hermana vecaakiem laukos..sarijaamies kuukas - kaa parasti..  bla bla bla rutiina

Muuseejai otrai kaiminjienei atbraucis cieminsh - tipa snobists..nu neko vairaak nevaru pateikt..dzeks parastai(taa taada suga:)) - taads nekaads..:)

Ak, jaa, sanjeemu sveicienus no martas mammiites:):):):) - es nemaz neesmu tik slikta..man tieshaam ir laba sirds:)

tad veel es sanjeemu sveicienus no florences..tas tik bija shoks..atveru pastkastiiti - a tur priekshaa engelju beerninju akts, kursh tiek sleepts zem pieklaajiigaa "the first kiss" nosaukuma..nee, nu miiliigi jau..leekaashana pie pastkastiites, kad sanjemta kaada zinja man ir viens no retajiem sporta veidinjiem, ko sheit piekopju:)..dziivoju 7 staavaa, bet mums par laimi ir lifts..

te vairs nav ko rakstiit..draugos arii neviens nepiesienas..buus laikam jaamaacaas..

 



12:59 pm: Nu, veciit..
Hamburgas parku apmeklētājiem izteikts brīdinājums izvairīties no sprāgstošiem krupjiem, informē britu interneta medijs "Ananova".

Līdz šim nenoskaidrotu iemeslu dēļ pilsētas parkos uzsprāguši vairāki tūkstoši krupju, kuru iekšas un ķermeņu daļas mētājas plašā teritorijā.

Veterinārārsti un labklājības darbinieki secina, ka neizprotamie notikumi ir masveidā iznīcinājuši pilsētas krupju populāciju, kā arī radījuši nepatīkamu problēmu sakarā ar rāpuļu ķermeņa daļām, kas mētājas parkos un atklātās vietās.

Aculiecinieki stāsta, ka krupji uzpūšas trīs reizes lielāki par to normālo lielumu un tad pēkšņi uzsprāgst.

Vides aizsardzības dienesta pārstāvis Verners Smolniks no Hamburgas pavēstīja, ka pēdējo četru dienu laikā šādā veidā, kas atgādina zinātnisko fantastiku, ir gājis bojā vismaz tūkstotis krupju.

"Tas ir pilnīgi neizskaidrojami, mums ir daudz ideju, ko mēs pētām, bet šobrīd mums nav ne jausmas, vai kāda no tām ir pareiza," viņš stāstīja. "Tas varētu būt nezināms vīruss vai sēnīte, kas ir inficējusi ūdeni, vai aizsardzības mehānisms pret agresīvajām vārnām, kas pēdējā laikā parādījušās šajā apvidū."

"Var redzēt, ka krupji rāpo pa zemi, uzpūšas un kļūst lielāki, līdz paliek kā mazas tenisa bumbiņas, un tad pēkšņi uzsprāgst," teica Smolniks.

"Es nekad neko tamlīdzīgu neesmu redzējis," atzina veterinārārsts Oto Horsts.

"Tā ir īsta mīkla," piekrita Janne Klēpera no Higiēnas un vides institūta Hamburgā. "Ja tā turpināsies, Hamburgā krupju vairs nebūs."

Atsauce uz delfi.lv:)

Powered by Sviesta Ciba