Krokomotuve - Post a comment

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

October 13th, 2009


[info]krokomots10:09 pm
akjel. šodien biju ēkā, kurā ienākot uz pirmajām durvīm vēsta uzraksts - IEEJA SPERMAS BANKĀ. Ok, nav jau tik traki. Tur labi ilgi klausījos semināru par vaislas buļļiem, kā noņemt (govs) piena paraudziņu, kā vērtēt goves pēc eksterjera, utt.
Eksterjera novērtējuma sadaļa mani sajūsmināja visvairāk. Kas tik govei nav jāapskata, lai pateiktu, vai jamā ir laba vai ne: kermeņa dziļums, krūšu platums, krustu platums un slīpums, pakaļkājas sānskatā un no aizmugures, nagu leņķis, tesmeņa priekšdaļa, dziļums, aizmugurējais augstums un platums, tesmeņa centrālā saite un pieslēgums, pupu garums un izvietojums, piena atdeves ātrums un temperaments.

protams, govēm ārējā izskatā var būt arī kļūdas: smaga galva, īss kakls, seklas krūtis, iežmauga aiz lāpstiņām, vāji sietas lāpstiņas, ieliekusies/nelīdzena/karpveida mugura, vāja josta, īss krusts, šauri sēdes kaulu pauguri, jumtveida krusts, pacelta astes sakne, izvērstas priekškājas, resni/smalki/pudeļveida/papildus pupi, patvaļīga piena izplūšana, ceturkšņa atrofija utt.

un galvenais, ka ar šitādām lietām šancē pat vairākas iestādes iekš LV, ir sacerēti šo visu figņu nosakoši MK noteikumi, jei, hapilī ap dēr.

rīt būšot putenis. gaidu ar nepacietību - taisīšu āboļu/dzērveņu zapti un glābšu no lauka čiplokus/kāļus/kāpūsteņus.
un protams, ziemas riepas, ziemas riepas, zaķīt :)

Read Comments

Reply


From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

> Go to Top
Sviesta Ciba