braalis, komats' Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Sunday, February 15th, 2004

    Time Event
    6:19p
    Pamodos rietutumu krastā, ejoša vilciena kupejā. Vingrinot dziestošos garaiņus aizmiedzu acis - atvēru - atkal aizmiedzu. parādījās dejojošas lezbietes.
    būtu jau noskuruniājies, bet koridora galā parādijās auļojoša smejmoona draudzene.
    'uz kurieni tu ej?' es gandrīz apjautājos, bet neapjautājos. nospriedu nogaidīt. garām aiztraucās kalni un upes. šķita dīvaini miglā tītie tīteņu skursteņi. gandrīz jau sāku brīnīties pa īstam, bet pēkšņi atcerējos veco parunu par tiem auļojošajiem zirgiem, kuriem zobi uz āru izvirzīti nenormāli ātri auļojot un ka tiem zirgiem kuriem garāki zobi pēc tam kad visi 394 zirgi startā nonākuši vienlaicīgi, tad taisa fotorobotu visskaistākajam zirgam un atklājās, ka zobi bijuši protēze.
    notiek diskvalifikācija, preses uzmanība un tā..bet tad pēkšņi uzrodās spīdoši atstpīdumi ūdenī. nezinātājs varētu padomāt, ka traucamies garām milzīgam ezeram vai no izbrīna sastingušai upei, bet pat ja tas būtu ezers, tad visā savā varenībā oteikti trakotu savā gultnē un dzenātos šurpu turpu no vien krasta uz otru.
    garām, kājas pa zemi šļūkādams, kā ēnas ēna aizslīd karalis - noplukušā rolsroisā par apmēram 400 tūkstošiem pirmās Latvijas valsts latiem, bet noplukušā, tāda tā reizrēķinu inteliģence mūsdienās - pulcējās varenās grupās un kaldina mītiņu plānus: vilkt mēteli uz izrādi vai nevilkt, vai varbūt vilkt kaut ko citu. 'varianti ir' teiktu apķērīgākie, bet nejau vienmēr tie kuriem ir taisnība no pirmā acu uzmetiena, vai tie kuriem noplukušāka automašīna, nozīmē viennozīmīgu zīmogu - šī laikmeta nesaprastie ģēniji.
    vai paņemsim vienkāršu ierindas politisko censoni par piemēru. varētu apgalvot, ka hokeja halles celtniecība ir traumējoši mūsu dzimtenei, drausmīgs negods un tā, bet tomēr ietektu paraudzīties arī uz citiem sporta veidiem, tādiem kā futbols, piemēram. tuvojās pasaules futbola čempionāts un katram ir zināms kādu prieku tas sagādās ne tikai latvijas sporta mīļiem, bet pat viņu radiniekiem un šo radinieku radiniekiem, kas rezultātā varētu nozīmēt kāda konkrēta indivīda daudzslāņainu prieku. es tagad negribētu iedziļināties konkrētākās detaļās par vientulo pāli halles celtniecības vietā un izteikt savas domas par dinamisko argumentu plejādi šajā jomā, kura jo spoži atspoguļota mūsdienu presē, vēlējos tikai bilst ka šāds notikumu pavērsiens tikai liecina, ka mūsdienu cilvēks nav spējīgs paskatīties acīs pats savai vientulībai un raujās cik spēdams, lai būvētu dažādus iedomu ansambļus. pas spožu piemēru šeit kalpo pagājušā gadsimta spožā teātra dramaturga Inokentija Mārpla interpretācija par tēmu 'saulē gozējos vakarā'. it kā šāds vārdu salikums rada asociācijas ar zaudētajām cerībām jelkad glāstīt vasaras silto vaigu, taču tomēr dziļāk ieskatoties šajā problēmsituācijā skaidri redzams, ka problēmu rada pat ne drūmā noskaņa sabiedrībā attiecībā un kopējās valūtas eiro ieviešanu, pat ne tas ka visi Ķīļstrazdi imigrējuši un kaimiņu spēkstaciju rezervuāru pažobelēm, tas viss ir pilnīgi nenozīmīgu faktu savirknējums. ideju, kurai es cenšos rast atbalsi savos līdzpilsoņos ar šī raksta palīdzību ir tāda, ka katram latvietim ir jāapzinās sava nacionālā identitāte un tikai pēc tam var domās kavēties pie dažādu tautu nacionālo bagātību komercializēšanas un līdzīgiem sava veida, es pat teiktu, ekscesiem, kuru līdzsvarošanai esmu nolēmis ziedot sava zivju dīķa godu un slavu. tomēr man atvēlētajā laikā un telpā neesmu spējīgs un pietiekoši kompetents apsaktāmajos jautājumos, lai ar pilnīgu pārliecinātību apgalvotu - ir jāliberalizē vienreizējo preču pienācīga sadale pa visiem sabiedrības slāņiemu un jāizbeidz diskriminējošā politika attiecībā pret mazākumtautību pārstāvjiem un seksuālajām minoritātēm. tādējādi ar šo es vēlētos manifestēt savu nostāju jautājumā par latviešu valodas mācīšanu krievvalodīgo un citu mazākumtautību skolās, kuras izrādot klaju necieņu pret valsts, ar likumu un reglamentu, noteiktu valodu ne tikai ignorē, bet pat uzdrošinās..šodien snieg, bet drīz tomēr būs pavasaris..

    << Previous Day 2004/02/15
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba