Seek and destroy - Komentāri

About Komentāri
Rīgas satiksme7. Decembris 2009 - 17:54
Es te tā nedaudz padomāju par Rīgas Satiksmi.

Tātad, lai nobrauktu aptuveni 25 minūtes vidēji normālā Rīgas autoceļu satiksmē benzīnā aiziet aptuveni ~ 1.50 Ls. Pieņemsim, ka tas ir laiks, kas jāpavada ceļā pilsonim A no mājām uz darbu. Pieņemsim, ka viņam ir ļoti paveicies un viņš ir atradis vēl 4 cilvēkus, kas ir gatavi mērot to pašu maršrutu un līdzvērtīgi sadalīt visus izdevumus. Tātad viens brauciens katram benzīnā izmaksā 0.30 Ls.
Pieņemsim, ka iedomātais pilsonis A ik pa 5 gadiem gadiem nopērk 10'000 Ls vērtu mašīnu un katru dienu notiek divi braucieni. Tātad amortizācijas izmaksas ir:
10'000/5 = 2'000 Ls gadā visiem cilvēkiem;
2'000/5 = 400 Ls gadā vienam cilvēkam;
400/365 = 1.1 Ls dienā;
1.1/2 = 0.55 Ls par braucienu,

kas kopā ar izdevumiem par benzīnu nozīmē karaliskus 0.85 Ls par braucienu, kas ir samērā līdzvērtīgi RS pieprasītajiem 0.80 Ls.

Tagad rodas jautājums - kāpēc neaizstāt Rīgas Satiksmi ir komfortablākiem braucieniem privātajos auto, ja izmaksas ir samērojamas?
Un vēl viens jautājums - kas īsti notiek Rīgas Satiksmē, ja viņi nespēj nodrošināt pakalpojumus par zemāku cenu kā absolūti individuāls transports, jo visi mani pieņēmumi par izmaksām ir vairāk uz dārgāko galu - nemaz nerunājot par iespējām izvēlēties lētāku degvielu, kā arī ekonomiskāku transportlīdzekli.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba