Seek and destroy - Follow your leader.

About Follow your leader.

Previous Entry Follow your leader.11. Apr 2007 @ 18:47 Next Entry
Paliekot vecākai, esmu bijusi spiesta secināt, ka eksistē lietas, kuras pirmajā acumirklī var šķist nenozīmīgas, formālas vai pašsaprotamas, bet ilgākā laikā periodā izrādās vitāli svarīgas.

Tātad - 16. maijā LU būs jauns rektors. Ivars Lācis, tāpat kā VVF ir laimīgi sasniedzis savas iespēju robežas - otrā termiņa beigas. Uz viņa vietu pretendē 2 pašreizējie dekāni - Mārcis Auziņš no Fizikas un matemātikas fakultātes un Maija Kūle no Vēstures un filozofijas fakultātes.

Šeit var atrast nedaudz intersantas lasāmvielas, proti, abu kandidātu "partijas programmas". Nav viegli uzminēt, kura pusē varētu būt manas simpātijas, taču tās pilnīgi noteikti nav nepamatotas. Kūle ir pamanījusies tur iedabūt frāzi "konkursos tiek iegūti iespaidīgi projekti", droši vien attiecinot to uz zinātnisko grantu sistēmu un iespēju dažādos konkursos iegūt finansējumu, bet manā galvā tas uz brīdi uzbūra jauku ainu, kur zinātnieki pie milzīga laimes rata izlozē, pie kādiem projektiem viņi strādās tuvākajā nākotnē.

Dzīvosim, redzēsim. Taču kā vēsta fizmatu sauklis - Auziņš auzās nevedīs.
(Piekrītu)
[User Picture Icon]
From:[info]virus
Date: 12. Aprīlis 2007 - 00:04
(Link)
Kur tad Muižnieks pazudis?
[User Picture Icon]
From:[info]klobex
Date: 12. Aprīlis 2007 - 16:30
(Link)
Kāds Muižnieks?
[User Picture Icon]
From:[info]virus
Date: 12. Aprīlis 2007 - 18:14
(Link)
Indriķis Muižnieks, LU zinātņu prorektors šajā termiņā... klīda baumas, ka viņš diezgan riktējas uz sava priekšnieka krēslu, kala jau plānus, ko darīt ar ķīmiķu jauko ēku, kad ķīmiķus sabāzīs komunaļņikā ar biologiem.
(Piekrītu)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba