Seek and destroy - 18.uzdevuma atrisinaajums

About 18.uzdevuma atrisinaajums

Previous Entry 18.uzdevuma atrisinaajums29. Jan 2007 @ 02:15 Next Entry
Neviens nekomentē manu Prusta tulkojumu. Nelieši. Nenovērtē manu radošo garu, ar kuru mēģinu izdzīvot apkārt esošajā nepārtraukti kreatīvajā vidē. [maiga ironija - Mani neuztrauc, ko jūs par to domājat.]
Bet atkal mani ir piemeklējuši daži secinājumi, par brīnumaino sistēmu, ko sauc dzīve.
Pirmkārt, ja es lasu kaut kādu teksta gabalu, kur ar vienu un to pašu modeli skaidro lietas no dažādiem plauktiņiem - teorija ir crap's. (Šim vārdam nav gana laba latviska analoga. Zaņķī visus filologus- metodologus).
Otrkārt, (pilnīgi no cita plauktiņa) - cilvēki bieži vien ir iedomājušies mīlestību un romantiskas attiecības kā ledus aukstu dzimumu cīņu kabatas formātā, droši vien pateicoties Cosmo - vīrieši grib tikai seksu, un viņiem nav jūtu - politikai. Interesantais sākas tad, kad augstāk minētās personas attopās ciešās un jūtām bagātās attiecībās ar pretējo dzimumu, un neuztver to kā mīlestību (tikai no sākuma, agrāk vai vēlāk acis atveras katram), jo tā neatbilst viņu priekšstatam. Nost ar stereotipiem, vai kaut kā tā.
Treškārt, pat visdrūmākajās situācijās var parādīties mazs, bet godīgs deus ex machina - varbūt necerēts, varbūt karmiski loģisks. Lietas notiek atbilstoši spēkiem, kas tās vada. Spēki ir vērsti mazākās pretestības virzienā - miljoniem elektronu nevar nebūt taisnība. (Šis citāts ir sperts)
Pašapziņas diena, susuriņi!
(Piekrītu)
From:(Anonymous)
Date: 29. Janvāris 2007 - 08:58

Kamazs

(Link)
Runājot par to

"Spēki ir vērsti mazākās pretestības virzienā - miljoniem elektronu nevar nebūt taisnība."

Iespējams, ka tos mazos, jaukos susuriņveidīgos suicidālos lemmingus uz priekšu virza līdzīga pārliecība, kad tie metās no klints.(*)

(*)Es zinu, ka tas ir Disneja filmu studijas radīts mīts un lemmingi nav suicidāli, bet šī ir jau kļuvusi par slavenu metaforu. Un, šķiet, lieliski ilustrē tavā citātā ieslēgtās vispārinātās domas trūkumus.
(Piekrītu)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba