Seek and destroy - Otrās kārtas parametriskais atvasinājums.

About Otrās kārtas parametriskais atvasinājums.

Previous Entry Otrās kārtas parametriskais atvasinājums.13. Nov 2006 @ 19:23 Next Entry
Tam vajadzētu būt slikti. Tātad, lūk:
Man vajadzēja vienu maziņu formuliņu. Ne pārāk sarežģītu, ne pārāk garu, un pat ne pārāk nozīmīgu - pildot mājasdarbu par vielu, kas vēl nav ņemta, tā dažkārt gadās. Es varētu pagaidīt, kamēr man viņu nolasīs lekcijā, vai arī pajautāt pasniedzējai, taču vēlme pēc padarīta darba sajūtas man lika šo formulu uzmeklēt pašai.
Izskatīju to Mat Anal grāmatu, kas man mājās bija latviski. Tur šīs formulas nebija. Nav jau nekāds brīnums - parametriskie vienādojumi nav pārāk populāri. Pašķirstīju rokasgrāmatu krieviski. Nekā. Pārtulkoju terminu angliski - parametrical second derivative. Wikipēdija klusē. (Otrreiz pārbaudot - nē, neklusē, es tikai nepamanīju, ierasti lasot tekstu pa diagonāli). Un tad man izdevās uzguglēt jauku .pdf par tēmu parametrical derivative, kur vajadzīgā informācija protams, ka bija.

Kāpēc es visu šo stāstu? Tāpēc, ka internets skaitās slikts. Informācija internetā esot "nepārbaudīta" un "neuzticama". Žēl, ka tur ir vairāk informācijas, nekā manas mājas 2,5ās mat anal grāmatās. LOL.
Esmu: rāms
Skan: Enya - The Celts
(Piekrītu)
[User Picture Icon]
From:[info]virus
Date: 13. Novembris 2006 - 19:52
(Link)
Nu, nākamreiz nogalini (vai vismaz kā miermīlīgāk apklusini) interneta sliktuma sludinātāju. Man ir cienījama informācijas bibliotēka no ineta savākta, no kuras lielākā daļa amazon.com izpelnījusies 4 un vairāk zvaigznes. Tā kā inets, tāpat kā jebkurš cits informācijas avots, ir tik uzticams, cik kritiski uz tā piedāvājumu skatās.
[User Picture Icon]
From:[info]murks
Date: 13. Novembris 2006 - 22:56

;)

(Link)
nu nestāsti, nevar būt, ka internetā ir vairāk nekā 2.5 grāmatās!!
[User Picture Icon]
From:[info]klobex
Date: 14. Novembris 2006 - 19:36

Re: ;)

(Link)
I nemaz neirgā! Ir jomas par kurām internetā var atrast salīdzinoši maz - un vēl ļaunāk - ar dažām no tām pat ir nācies saskarties.
From:[info]ziedaugu_elfs
Date: 14. Novembris 2006 - 19:20
(Link)
jup. nets ir labs un bieži vien vienīgais info avots. žēl, ka zinātniskos darbos to iesaka labāk neizmantot...
(Piekrītu)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba