I won't worry my life away

April 19th, 2008

01:20 pm - Aleine in Bonn XLI

oho :D :D :D

tusiņi ir sākušies. kompānija ir varen jauka, protams, ikpa brīdim uznāk nostaļģija pēc mājām/draugiem, bet ar somiem izklaidēties ir avren jauki. katrai nācijai ir savas iezīmes un šķiet, somi no visiem šeit esošajiem kultūras kokteiļa, ko sauc par ES, dalībniekiem, viņi ir vissakarīgākie. galvenais, saprot sarkasmu un paši arī viņu izmanto. yess!!!

joprojām es mācos un gatavoju savu prezentāciju 1dienai, kas, man šķiet, būs diezgan laba [cerams]

vakar bijām kkādā alternatīvajā bārā. esmu sapratusi, ka pēc 3 aliem es jau jūtos piedzērusies un vairāk man galīgi nevajag :D :D iztusējāmies, izrunājāmies. vispār, tur bija arī dzīvās mūzikas, aka, kkādas grupas koncerts, kuru gājām skatīties, bet.. tas bija varen fona-sekundārs :D pims bāra savā dzīvoklītī rīku pre-partiju, protams, mājīguma sajūta un labais iekārtojums visiem gāja pie sirds [paldies, paldies, šie cilvēki tiešām ceļ manu ego] :D pēc 2 h iesildīšanās un latviešu/somu tautas mūzikas klausīšanās dodamies uz bāru, no kura izejam tikai ap pus3. tad nu es saprotu, ka esmu pakāsusi kkur sava dzīvokļa+seifa+istabas+pastkasītes+veļas mazgātavas+ noliktavas atslēgas un netieku istabā. palikt jau kur būtu, tas štrunts, bet fakts kā tāds, ka pie atslēgām un līdz ar to arī istabā varētu tikt tikai 1dien, bet man ta pirmdien ir prezentācija. Riikka [somiete] pēc visu bāru izmeklēšanas saka, cerēsim, ka es esmu tik pie tiekami stulba, ka atstājusi atslēgas durvīs. cerēsim. pieceļu korejieti, lai viņš mani ielaiž mājās. ir jau gandrīz pus4. protams, ka atslēgas atrodas istabas durvīs. :D :D saldus sapņus un vēl viena anekdote te nu būs. mana orhideja joprojām negrib plaukt ārā, lai gan pumpuri paliek arvien lielāki un lielāki. nav ne jausmas, kādā krāsā viņa būs. bet pieļauju, ka balta vai dzeltena.

šodien ir apmācies un līdz ar to nav tik silts kā iepriekšējās dienas, bet joprojām ceru, ka laiks kļūs pavisam pavasarīgs, jo pa šīm dažām siltajām dienām ir izplaukušas ābeles un arī ievas zied griezdamās. to ievu ziedēšanas dēļ laikam arī ir tik auksts laiks, ja spriež pēc LV ticējumiem.


runājot par mācībām.. esmu sadūšojusies, lai arī kādā, bet tomēr vācu valodā arī diskutēt lekcijās. pirmā mana diskusija bija pret 15 vācu kursa biedriem, kas cītīgi centās iestāstīt, ka ES federalizācija un integrācija nes absolūtu labumu mazajām, ne lielajām ES dalībvalstīm. te nu aizgāja sarunas gan par lauksaimniecīgu, ekonomiku un drošību, arī enerģētiku. lai gan man saka, ka vāciski runāju ļoti labi, par šo diskusiju man pašai sanāca smiekli par sevi - tos vārdus, ko nezinu, iemetu iekšā no angļu valodas. bet saprast mani saprata :D :D :D toties vācu jauniešiem ar to angļu valodu ir kā ir, jo tādus politiskos terminus, ko RSU jau zina, man šķiet, visi pirmkursnieki, te cilvēki sajauc un iztulko pavisam citu jēgu definīcijai.


kas vēl jauns? somi ir saintriģēti ar LV balzāmu un mūsu šņabi, ar māšeles mīļu gādību es te taisos viņiem parādīt, kā tās lietas notiekās :D

vakar somiem tulkojot vārdus "Tik un tā" gandrīz apraudājos... patriotisms un lepnums par Latviju.. eh, tas ir lieliski, bet mana trauma, ka šogad erasmus dēļ netieku uz dziesmu un deju svētkiem dancot Daugavas stadionā mani pamatīgi nomāc... ne pamatīgi, bet bišku, sāpe ir
Powered by Sviesta Ciba