Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist) rakstīja,
@ 2021-11-17 12:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cibiņ, kas ir tavs comfort food/mierinošais ēdiens?

Sāku mēģināt atcerēties, kas man no mammas taisītā īpaši garšoja, bet kaut kā nesanāk. Atceros, uz ballītēm no gurķa tika taisīts krokodils, bet tā ikdienā nasing spešal. Omes kulinārija gan man nepatika, nekad neesmu sapratusi haipu, cik pie omes viss garšīgi.

Man tas laikam būs grauzdiņš sviestā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fxp
2021-11-17 12:53 (saite)
Vidējis ass karijs ar rīsiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 12:56 (saite)
Indiešu, taizemiešu, vienalga?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fxp
2021-11-17 12:58 (saite)
Indiešu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 12:59 (saite)
Ir kāda sevišķi mīļa recepte? Man šobrīd Madrasas ir favorīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fxp
2021-11-17 13:01 (saite)
Šobrīd jalfrezi, bet Madrasas arī gards :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kakjux
2021-11-17 14:41 (saite)
Roghan Josh, vai kā pareizi spellot, ar garlic naan ir mans viskomfortīgākais no indiešu karijiem :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fxp
2021-11-17 15:48 (saite)
Recepti, lūdzu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-11-17 16:19 (saite)
ā, rogandžoša & garlic naan komfortīgums ir ne tikai garšā un kombo un tā, bet also tajā, ka to gatavo kāds cits un man pienes jau gatavu, kur mana darīšana ir tikai nomūrējoties un nošmulējoties omnomnom all hands on deck :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 16:20 (saite)
A čo, tā arī varēja? Tā arī nav sanācis izmēģināt Rīgas vienu indiešu ēstuvi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 16:21 (saite)
Ok, tagad bišku vairāk parādījušās, still tho

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kakjux
2021-11-17 16:24 (saite)
**noplāta rokas** es 11 gadus dzīvoju Londonijās, tur.. nu.. pati saproti, nav ar uguni jāmeklē :D also, 6 no tiem gadiem es dzīvoju indiešu rajonā. :D
tagad kaut kā nu.. jā, es nezinu, varbūt tiešām jāiemācās pašai, jo te tomēr kaut kā retāk sastopas kas jēdzīgs no indiešvirtuves. un komandējumos uz Lielmiestu arī jau pāris gadus kā nesūta :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elsolu
2021-11-17 12:58 (saite)
Liki aizdomāties. Man tie būtu: Lazanja, cepetis, biezpiena plācenīši :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 13:00 (saite)
Cik taisu lazanju, nekad nav sanācis labāk par Rimčika gatavo :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]elsolu
2021-11-17 13:37 (saite)
Man šķiet, ka esmu apguvusi lazanjas gatavošanas mākslu tīri tā neko, BET situācija ar komforta ēdienu jau ir tā, ka komfortu vajag TAGAD, nu dikti drīz, un tā 2-3h gatavošana nekādi neder. Tāpēc arī es stiepjos Rimi svaigās (ne saldētās) lazanjas virzienā. Ņjā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 13:59 (saite)
nu jā, tāpēc graudziņš kā komforta ēdiens ir ļoti izdevīgs :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]elsolu
2021-11-17 14:16 (saite)
graudziņš, mīlīga drukas kļūda

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2021-11-17 14:53 (saite)
Kādreiz pagaršo manu 😀

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 15:23 (saite)
Deal! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bauda
2021-11-17 13:10 (saite)
tītara akna

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 13:26 (saite)
oho, kur tādas dod? neesmu pat manījusi. interesanti, cik tās lielas :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bauda
2021-11-17 13:55 (saite)
Centrāltirgus gaļas paviljonā ir visādi tītara subprodukti, RIMI arī esmu redzējis. Viss par ~33% lielāks un dārgāks nekā vista

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 13:59 (saite)
nez, fileja tītaram ir kaut kur 8x lielāka (nu ja ņemam tādu vidēju 250 g vistas fileju, kas jau ir smagākais gals), fileja ir vismaz 2 kg

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bauda
2021-11-17 14:10 (saite)
Nav ne jausmas, es orientējos tikai dzīvnieku pasaules subproduktos un eju tur vienīgi suņu dēļ

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]resorc
2021-11-17 13:19 (saite)
MANFLESH

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 13:26 (saite)
that's sexist! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]resorc
2021-11-24 01:41 (saite)
WOMANFLESH FINE TOO

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bungjis
2021-11-17 14:00 (saite)
cibinjsh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]qgmr101
2021-11-17 13:45 (saite)
Cepti kartupeļi un marinēti gurķīši.

(Atbildēt uz šo)


[info]runcis
2021-11-17 14:00 (saite)
Plānās pankūkas.
Cepti kartupeļi ar pāri pārsistu olu un marinēti gurķi.
Rabarberu plātsmaize.

(Atbildēt uz šo)


[info]telefontubbie
2021-11-17 14:01 (saite)
Pannā apcepti zemesrieksti (nelobīti), bukstiņputra un karstmaizes (tur der tomāti, siers, sarkanie sīpoli, pipari vai jebkas cits derīgs uz maizes liekams)

(Atbildēt uz šo)


[info]kakjux
2021-11-17 14:46 (saite)
man arī uzaugot neviens no radiem tā īsti nemācēja neko jēdzīgu gatavot. viss bija padomijas inspired tradīcijās.

bettēēēē, man liekas, ja jādomā par kaut ko tādu pagātnīgi komfortīgu, tad es esmu iemācījusies uztaisīt "a damn fine potato salad". kas garšo pilnīgi savādāk nekā jebkas bērnībā ēsts, bet sastāvdaļu kombo ir kaut kāda mierinoša teorētiskā daļa.

citādi man ir nevis komforta ēdieni, bet visu laiku mainīgi safe foods, kā jau kārtīgam ED piekopējam :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fxp
2021-11-17 15:49 (saite)
Var var palūgt arī šo sasodīti labo salātu recepti, lūdzu? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-11-17 16:16 (saite)
man liekas, ka man šī salāta recepti kaut kad būs jāiepostē cibās kā postu, jo zajebala jau katru reizi rakstīt :D also, es parasti viņu gatavoju kaut kad during bōring cam-off meetings vai kaut kad darbdienas vidū, kad man vajag atiet no ekrāna un normāli beidzot padomāt un izdomāt kādu fišku darbā bez traucēkļiem.

anyway,

nu tur vārīti, atdzesēti kartfeļi ir labs sākums. tos sagraiza gabalos pēc patikas.
kaut kāds pēc personīgās preferences daudzums ļoti smalki sagraizīta sarkanā sīpola,
tāpat smalki sagraizīti marinēti un kraukšķīgi gurķīši (think something like cornichons / tie, kas 3-5 cm izmērā),
mazāk smalki, bet tomēr mazos gabalos svaigs gurķis.

to visu samaisa ar Hellmanns majonēzi (ja kāds tur piehujārīs kaut kādu spilvas izstrādājumu, atfriendojiet mani jau tagad un nobloķējiet for good measure),
garšīgām sinepēm (nu tām, kas proper sinepes nevis kaut kādi jocīgi bezgaršas pakaļdarinājumi),
garšvielās - čili pulveris, ķiploku pulveris, sāls, kaut kāds zaļums (es lieku nu kaltētu vai svaigu baziliku, kas nu tobrīd pa rokai / podiņā), var pielikt arī melnos piparus, ja mētājas kaut kur tuvumā.

tad tam visam pieber klāt zaļos zirnīšus nicely proporcionāli.

es parasti noturu viņus līdz nākamajai dienai, pirms ēst, bet var arī on the same day, ja steidzami vajag to komfortu.
ievilcies kartfeļsalāts garšīgāks, tho. ā, vienīgais, ja plānā ir noturēt dienu, tad iesaku svaigā gurķa graizījienā likt vairāk "cietā" gurķa daļas un to viducīšsēklu daļu nelikt / likt maz. tur var sanākt jocīgs ahtungs ar gurķa atsulošanos :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2021-11-17 15:53 (saite)
man arī interesē, kas šamajiem sastāvā, jo versijas visādas dzirdētas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-11-17 16:40 (saite)
nav teikts, ka mana ir Pareizāka par citām, bet nu. that's how I make it, man pašai patīk un komfortīgi un tā. un tiem, kam izdevies iebarot, tiem arī ir paticis šis izstrādājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2021-11-17 14:54 (saite)
Cepts (kūstošs) siers.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]elsolu
2021-11-17 20:35 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2021-11-17 15:04 (saite)
nu, tā droši vien nebūs auzu pārslu putra vai asiņains steiks, bet principā - gandrīz jebkas var būt comfort food, kas labi graužas vai gremojas un ir pietiekamā daudzumā :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-11-17 15:54 (saite)
steiki vsp ir soooo overrated

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-11-17 16:17 (saite)
word!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2021-11-17 16:23 (saite)
tas, ko es uz sitiena varu izdomāt, ir mans ideālais paģiru ēdiens - izvārīti ar sieru sacepti spageti ar slado čili mērci.

vēl man ļoti patīk dienās, kad esmu viena mājās un man nav jādomā par citu vēderiem, sataisīt sev lielu bļodu ar siltiem rīsiem, avokado, sv. gurķi, salāt., tom., kons. kukurūzu, sīpols (principā visu, kas ir pieejams pa druskai), pa virsu kādu proteīnu (turku zirņi vai vista, vai vārītas olas) un to visu pārliet ar zemesriekstu - zivs mērces - sojas utt mērci. ABJEĢEŅIJE!

(Atbildēt uz šo)


[info]neraate
2021-11-17 16:36 (saite)
Biezputra. Karbonādes. Rosols. Marinēts gurķis. Cietas vecas kanēļmaizes. Kefīrs un rupjmaize. Ķirbju/ābolu/kabaču pankūciņas. Cepti kartupeļi cepeškrāsnī. Plombīra un plūmju sulas kokteilis. Tomāti+- gurķi ar krējumu +- biezpiens ar krējumu. Cepti kartupeļi ar vecu biezpienu. Zerīfi. Belaši. Pica. Friškas un burgeris
Pašas gatavoti: plānās pankūkas (nepildītas, ar iebiezināto pienu vai ievārījumu), vārīts kartupelis ar daudz sviesta vai krējuma ar sāli. Griķi ar sviestu un sāli. Pelmeņi ar daaaudz krējuma.

(Atbildēt uz šo)


[info]pavisam
2021-11-17 18:52 (saite)
Kartupeļu pankūkas :)

(Atbildēt uz šo)


[info]awakening
2021-11-18 10:42 (saite)
Makaroni ar sieru. Biezās pankūkas ar ābolu gabaliņiem. Biezpiena plācenīši.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?