Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist) rakstīja,
@ 2021-02-23 11:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Očevidnoje-ņeverojatnoje. Es, zvērināts putru nīdējs, pilnīgi gaidu rītus, kad varēšu uzvārīt savu mīļāko putru – auzu putru ar saldētiem ķiršiem uz ūdens, bez cukura, bet ar pārlietu kļavu sīrupu.

Am I dying? :D


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]_re_
2021-02-23 13:03 (saite)
akdies, akdies, nebiedē mani! es ienīstu putras

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-02-23 13:04 (saite)
Es tā kā arī, izņemot kartupeļu biezeni, bet šī ir laba :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]217
2021-02-23 13:24 (saite)
man vienmēr riebušās putras, it īpaši mannā, arī auzu, laikam kkāda bērnudārza trauma, bet lūk vienā no svara vērotāju periodiem, es atklāju, ka varu iedabūt iekšā ar vārošu ūdeni pārlietas auzupārslas, ja nostādina 2-4min, bet tikai pilngraudu, ne ātri vārāmās, jo viņas nepārvēršas žļurgā, un saglabā kaut kādu tekstūru. (nū un tad ir gāzts viss kas klāt, gan kanēlis, gan kļavu vai vnk golden syrup). saldēti ķirši izklausās forši klāt!

es ik pa laikam skatos uz overnight oats receptem, viņas izskatās vizuāli forši, bet man bail, ka būs vairāk ka putra, mazak kā pārlietās auzu pārslas, vēl neesmu saņēmusies pamēģināt

(Atbildēt uz šo)


[info]miligrami
2021-02-23 14:55 (saite)
Man nekad, nekad nav garšojušas putras, nekad neesmu pati tās taisījusi, bet pirms dažām nedēļām sajutu tik spēcīgu craving, ka kājas pašas aiznesa uz tuvējo veikalu nopirkt auzu pārslas, auzu pienu, banānus un žāvētas plūmes (wtf) un vīnogas. Man arī banāni nekad nav cepījuši! Uzvārīju putru, iegriezu banānus un plūmes, iemetu tur vīnogas un izēdu visu. Nezinu gan, kad to atkal taisīšu lol, bet tik spēcīgs kreivings pēc kaut kā, kas man nekad nav garšojis, ļoti sen nebija bijis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-02-23 16:59 (saite)
Are they putting something in the water? Curious.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]miligrami
2021-02-23 17:01 (saite)
I’d bet on chemtrails

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neetiski
2021-02-23 15:39 (saite)
Stipri iesaku pamēģināt speltas kviešu putru, ļooooti labi iet iekšā. Tikai reti kur var nopirkt normālā cenā, bet e-rimi vajadzētu būt. Agaves sīrups ir tas pats cukurs (processed food), vienkārši baigais mārketings. Laba veselīgāka alternatīva ir iemest iekšā sagieztas dateles. Dažu šiko ar kokosriekstu cukuru.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-02-23 15:40 (saite)
Gluten, honey. Auzās jau ar varot būt, ja apstrādātas, kur kvieši, bet vismaz nav by default.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neetiski
2021-02-23 16:13 (saite)
Aaaaa, fak, pareizi. Es nesen gribēju cept bg no auzām un sapratu, ka no parastajām, tomēr, nevar. Un tad, lieliskā atklāsme, ka bg gandrīz nekur nevar dabt :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-02-23 17:00 (saite)
BG produkti vispār ir rets sūds lielākoties. Ir lietas, ko spēj paveikt tikai kvieši. Es jau neesmu stingri BG, tā ļoti nesekoju līdzi, bet no obvious kviešiem tomēr izvairos. Lai arī celiakija man, visticamākais, nav, bez glutēna tomēr jūtos bišku labāk. Bet moš tas tāpēc, ka neštopēju bulkas un tortes :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2021-02-23 15:40 (saite)
Un kļavu sīrups vnk ir garšīgs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2021-02-23 15:47 (saite)
Man garšo biezputras, bet tikai labi izvārītas. It kā liekas kas tad tur, bet izrādās tas nav tik vienkārši un es sapratu, ka man garšo, bet ar nosacījumiem. Ārpus mājām sabiedriskajā ēdināšanā visas patiešām garšīgas ir bijušas tikai Dzemdību namā.
Man draudzene iemācīja arī baigi labo, kad kopā ar ūdeni liek pienu (kādā proporcijā patīk), rozīnes, kad uzvārās, tad auzu pārslas (pilngraudu), drusku pavāra un iegriež banānu, uzliek vāku un ļauj sabriest. Ēd ar kanēli, sīrupu, ogām vai ko nu gribas, bet es šito vairs nevaru, atēdos, salds.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-02-23 17:00 (saite)
Esmu taisījusi ar pienu un sviestu, pilnīgi neredzu jēgu, ne tur kaut kas kļūst krēmīgāks, ne garšīgāks, pilnīgi veltīga produktu tērēšana, manuprāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2021-02-23 17:04 (saite)
tur baigi smalka tā māksla, vajag uz čuju darboties, es pat sakarīgi nevaru iztāstīt. var arī gardas un krēmīgas uztaisīt bez piena produktiem, et tur drusku cita tehnoloģija un vispār baigi jānotrāpa ūdens daudzums

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-02-23 18:38 (saite)
nu man arī bez piena produktiem ir gana gardi un krēmīgi, kā ierakstā aprakstītajā. so, pilnīgi lieka produktu tērēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]methodrone
2021-02-23 18:35 (saite)
Putras ir bomba, ja viņas uzfrišina, just sooo comforting. Ķirši un kļavu sīrups izklausās epical. Es parasti arī lieku klāt kaut kādus saldēto ogu mikšļus (nu un vāru protams), saulespuķu sēklas vai arī papildus madeles, indijas riekstus, banānu dažreiz piegriežu, kanēli, parasti kaut kādu medutiņu. Vāru pārsvarā ar ūdeni, bet dažreiz ar mandeļu pienu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-02-23 18:39 (saite)
yep, ķirši visu padara labāku :) tie gan man beigušies, nākamā piegāde rīt vakarā, varēšu izvēlēties starp saldētām avenēm, mellenēm vai mango. forša tā modernā dzīve reizēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]glam_our
2021-02-23 20:36 (saite)
Lai nedaudz iepazītos tuvāk, esmu gatava atzīties, ka jau vairāk kā divus gadus katru darbdienas rītu mēs ēdam ar ūdeni aplietas auzu pārslas, kurās iemaisa zemesriekstu sviestu. Dažreiz pieliekam ievārījumu, vēl retāk svaigas ogas. Saldētas varētu būt laba opcija, bet šajā piegājienā neizkusīs. Esmu apmierināta, neko mainīt neesmu gatava, jo šī ir vienīgā ēdienreize, kuru gatavo kungs. Nesen gulēt ejot domāju, ka no rīta piegriezīšu ābolu, bet no rītiem šādu domu man vairs nav.
Mūsu 6-7 gadu kopdzīvē darbdienu brokastis ir mainījušās 3x, respektīvi, šī nav pirmā reize, kad mēs gadiem ēdam vienu un to pašu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-02-23 21:41 (saite)
Saprotu, brokastis ir tā lieta, ko var ēst 100 gadus vienu un to pašu, neapniks. Līdz šim taisīju maizītes (precīzāk – galetes), varēja variēt mērci un desu/sieru, bet būtībā tas pats ēdiens vien ir.
Ja tiešām katru dienu taisa to pašu, var jau iepriekšējā vakarā saldētās ielikt ledusskapī atlaisties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2021-02-23 21:42 (saite)
Mums gan kopīgas brokastis tā īsti pat brīvdienās nesanāk. Darbdienās biedrs no rītiem neēd, jo negribas, ņem brokastu maizītes uz darbu. Brīvdienās, lai cikos aiziets gulēt, tā kā es pa nedēļu dabūju pagulēt vairāk, tad brīvdienās parasti ceļos agrāk un ēst gribas agrāk.
Vienīgi tad, ja ir pohas, tad varbūt vēl kaut kas var sanākt, ja nu gadījumā abi mirst nost apmēram vienādi un ir gatavi paēst :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2021-02-24 11:02 (saite)
Vai arī pamēģini šīs: https://www.barbora.lv/produkti/mellenes-fudo-saldetas-300-g
tās ir meža mellenes, gana maziņas, lai šādā formātā atkustu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]glam_our
2021-02-24 15:29 (saite)
Laba doma’

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzhindzhera
2021-02-23 21:33 (saite)
vot tagad sagribējās mannā putru samaisītu galīgi rozā ar aveņu zapti. kā omīte taisīja, garšīgi!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-02-23 21:39 (saite)
glutēēēēēns :D mannas putru gan nekad neesmu sapratusi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?